Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

"Latvijas dzelzceļš" septembra otrajā pusē izsolīs metāllūžņus

Vilcienu depo Vagonu parkā.
Vilcienu depo Vagonu parkā. Foto: Ieva Lūka/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) 25.septembrī rīkos atklāto metāllūžņu pārdošanas izsoli, kura notiks tiešsaistes platformā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Oficiālajā paziņojumā norādīts, ka izsoles objekts ir LDz vajadzībām nederīgi melnā un krāsainā metāla lūžņi, kas sadalīti četrās daļās.

Vara metāllūžņus ar kopējo apjomu 12,5 tonnas izsolīs par 88 750 eiro. Cena par vienu tonnu būs 7100 eiro.

Savukārt vara lūžņus ar kontakttīkla detaļām un armatūru ar kopējo apmēru 62,5 tonnas izsolīs par 443 750 eiro. Nosacītā cena par vienu tonnu būs 7100 eiro.

Tāpat izsolīs 2,6 tonnas alumīnija metāllūžņus ar tēraudu. Nosacītā cena par vienu tonnu būs 1100 eiro, savukārt par kopējo apjomu - 2860 eiro.

Vienlaikus 110 tonnas melnos metāllūžņus izsolīs par 24 200 eiro, par vienu tonnu nosacītā cena būs 220 eiro.

Realizējamais apjoms tiks pārdots pēc izsoles rezultātu apstiprināšanas LDz iekšējos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un 30 dienu laikā no abpusējas līguma parakstīšanas brīža saskaņā ar pretendenta vai pretendentu iesniegto preces izvešanas grafiku.

Izsole notiks plkst.13 tiešsaistes platformā "Microsoft Teams".

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā LDz koncerna apgrozījums bija 263,529 miljoni eiro, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2022.gadā, taču koncerns cieta 3,231 miljona eiro zaudējumus. Tostarp pirmajā pusgadā koncerns strādāja ar 128,436 miljonu apgrozījumu un 2,656 miljonu eiro zaudējumiem.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna LDz valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze" un loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

Svarīgākais
Uz augšu