Aizturēts vīrietis, kurš golfa klubā tēmēja uz Trampu ar šauteni; eksprezidents ir drošībā (15)

Papildināts
ASV eksprezidents Donalds Tramps
ASV eksprezidents Donalds Tramps Foto: AP/Scanpix

Svētdienas pēcpusdienā golfa klubā Floridā netālu no bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa pamanīts krūmos paslēpies vīrietis ar šauteni. Bruņotais vīrietis ticis aizturēts, un eksprezidentam briesmas nedraud.

ASV Slepenā dienesta aģenti atklāja uguni, ieraugot personu ar šaujamieroci netālu no Trampam piederošā golfa kluba Vestpalmbīčā. Tramps tobrīd spēlēja golfu, atklāja divas tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas.

Aizdomīgajai personai izdevās aizbēgt ar automašīnu, bet vietējā policija viņu vēlāk aizturēja kaimiņu apgabalā, atklāja amatpersonas.

Golfa laukums bija daļēji slēgts, kad tajā atradās Tramps. Aģenti, kas apsargāja Trampu, ieraudzīja caur krūmiem izbāztu šautenes galu un atklāja uguni uz iespējamo uzbrucēju. Pēc aculiecinieka stāstītā no krūmiem esot izskrējis vīrietis un ielēcis netālu novietotā melnā "Nissan" automašīnā. 

Notikuma vietā pēc tam tika atrasta AK-47 tipa šautene ar tēmekli, divas mugursomas un "GoPro" kamera.

Trampa kampaņas cilvēki un Slepenais dienests pēc incidenta paziņoja, ka Tramps atrodas drošībā. Arī vietējā policija ziņoja, ka neviens cilvēks šajā incidentā nav cietis.

Tramps pēc incidenta saviem sekotājiem izsūtīja e-pasta vēstuli, kurā apstiprināja, ka ir drošībā. "Es nekad nepadošos!" viņš rakstīja.

ASV medijos izskanējusī neoficiālā informācija liecina, ka aizdomās turamais ir 58 gadus vecais Havaju salu iedzīvotājs Raiens Veslijs Ruts. No 2002. līdz 2010.gadam viņš ticis sodīts par vairākiem likumpārkāpumiem, tai skaitā paslēpta ieroča nēsāšanu, pretošanos aizturēšanai, aizbēgšanu no satiksmes negadījuma vietas, auto vadīšanu laikā, kad atņemtas tiesības, un zagtas mantas glabāšanu.

Pirms diviem mēnešiem Tramps tika ievainots vēlēšanu kampaņas mītiņā Pensilvānijas štata Batleras pilsētā. Viņam tika sašauta auss. Atentāta laikā arī tika nošauts 50 gadus vecs ugunsdzēsējs un nopietni ievainoti divi mītiņa dalībnieki. Uzbrucēju, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.

ASV prezidents Džo Baidens un viceprezidente Kamala Herisa ir informēti par Floridā notikušo incidentu, un Baltais nams pauda atvieglojumu par to, ka ar Trampu viss ir kārtībā.

Herisa paziņoja, ka priecājas, ka Tramps atrodas drošībā, un piebilda, ka vardarbībai nav vietas Amerikā.

ASV prezidenta vēlēšanās novembrī Herisa kandidēs no Demokrātu partijas un Tramps – no Republikāņu partijas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu