Nedēļu pirms 62. dzimšanas dienas liepājnieces Tatjanas Gašules dzīvība izdzisa. Dzemdes vēzi IV stadijā ārstes vainas dēļ viņai konstatēja novēloti. Veselības inspekcija atzina sievietes veselībai nodarīto kaitējumu un no Ārstniecības riska fonda izmaksāja atlīdzību 43 500 eiro apmērā. Tatjanas vīram Egonam Gašulim šī nauda nav mierinājums. Viņš divus gadus cīnās, lai ginekoloģei, dzemdību speciālistei Irinai Leitānei, kas vainojama smaga kaitējuma nodarīšanā viņa sievas veselībai, tiktu liegta iespēja strādāt profesijā un viņa tiktu saukta pie kriminālatbildības. Bez rezultātiem. Daktere turpina pieņemt Liepājas Reģionālajā slimnīcā.

Smaidīgā rudmate fotogrāfijās gandrīz fiziski izstaro vitalitāti. Var manīt, ka kamerai viņa pozē labprāt. Viņai ir laimīga laulība, un, lai gan sieviete ir precējusies ceturto desmitgadi, abiem ar vīru kopā aizvien ir interesanti. Viņai patīk suņi un pastaigas dabā; drīz viņa dosies pie meitas uz Londonu un satiks mazbērnus. Liepājniece Tatjana Gašule ir laimīga sieviete. Bija.

Pusotru gadu pēc tam, kad ārstes vainas dēļ viņai novēloti tika diagnosticēts dzemdes vēzis IV stadijā, 2024. gada 28.maijā Tatjana nomira. Veselības inspekcija atzina sievietes veselībai nodarīto kaitējumu un no Ārstniecības riska fonda (ĀRF) izmaksāja atlīdzību 43 500 eiro apmērā, bet pēc viņas nāves, pamatojoties uz vīra iesniegumu, pieņēma lēmumu par administratīvā pārkāpuma procesa sākšanu pret ginekoloģi, dzemdību speciālisti Irinu Leitāni. Process vēl nav noslēdzies. Latvijas Ārstu biedrības sertifikācijas padome, kas ir tiesīga pieņemt lēmumu par sertifikāta anulēšanu ārstniecības personai, uzskata, ka nav pamata liegt ārstei strādāt profesijā. Kriminālprocesa virzītājs neilgi pirms Tatjanas nāves pieņēma lēmumu izbeigt kriminālprocesu, uzskatot, ka nav bijis noziedzīgs nodarījums. Daktere Leitāne turpina pieņemt Liepājas Reģionālajā slimnīcā - valsts apmaksātais laiks jau aizpildīts, var pierakstīties par maksu. Ārstes sertifikāts derīgs līdz 2029. gada jūnijam.