Noslēgts šogad lielākais biroja nomas darījums Latvijā (2)

Noslēgts šogad lielākais biroja nomas darījums Latvijā.
Noslēgts šogad lielākais biroja nomas darījums Latvijā. Foto: Publicitātes foto

Magdelēnas kvartāla pirmās biroju ēkas enkurnomnieks būs informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Atea Global Services", kas nomās visas Antonijas ielā 17 pieejamās biroja platības, informē nekustamo īpašumu attīstītāja "Vastint Latvia" pārstāvji.

Plānots, ka jaunā ēka tiks nodota ekspluatācijā nākamā gada sākumā, bet vairāk nekā 550 "Atea Global Services" darbinieki uz jauno biroju pārvāksies pavasarī. Jaunais, vairāk nekā 4000 kvadrātmetrus lielais birojs sešos stāvos nodrošinās klātienes darba vietas aptuveni 350 darbiniekiem.

Attīstītāja pārstāvji apgalvo, ka šis ir šogad lielākais biroja nomas darījumu Latvijā. Darījumu konsultējis nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums "Colliers Baltics".

Magdelēnas kvartālā tiek būvētas divas biroja ēkas Antonijas ielā 17 un 21, kur ēku pirmajos stāvos ir paredzētas telpas arī restorāniem un veikaliem.

Pirms sešiem gadiem tika pabeigta kvartāla pirmā kārta ar 116 dzīvokļiem un komerctelpām pirmajā stāvā pret gājēju pasāžu.

"Atea Global Services" ir daļa no "Atea" grupas, kas ir IT infrastruktūras piegādātājs Ziemeļvalstīs un Baltijā. Uzņēmums darbojas 88 pilsētās un nodarbina vairāk nekā 8000 darbinieku Norvēģijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. "Atea" piegādā aparatūru un programmatūru, kā arī sniedz konsultācijas un tehniskos pakalpojumus, lai atbalstītu klientus IT vides projektēšanā, ieviešanā un ekspluatācijā. "Atea" grupas bruto apgrozījums 2023.gadā bija aptuveni 35 miljardi Norvēģijas kronu (3,1 miljardi eiro), un tās akcijas tiek kotēta Oslo Fondu biržā.

"Vastint Latvia" kopš 2003.gada pārvalda savu nekustamo īpašumu portfeli un attīsta jaunus biroju, viesnīcu un dzīvojamo ēku projektus. "Vastint Latvia" ir daļa no "Vastint Group". "Vastint Latvia" projekti ir "AC Hotel by Marriott Riga", biroju ēka "Zaļā 1" (pārdota zviedru investīciju fondam "Eastnine"), dzīvojamais nams "Futuris" un daudzfunkcionāls projekts "Magdelēnas kvartāls" Rīgas vēsturiskajā centrā, kā arī biroju ēku komplekss "Business Garden Rīga" un dzīvojamais projekts "Lindenholma" uz Rīgas un Mārupes robežas. Paralēli turpinās koncepta izstrāde 19 hektārus plašam īpašumam "Ezerparks" Čiekurkalnā.

"Vastint Latvia" 2023.gadā strādāja ar 7,437 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 4,402 miljonu eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas "Vastint Latvia" pamatkapitāls ir 71 miljons eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Nīderlandes "Vastint Holding B.V.". Kompānijas patiesie labuma guvēji ir trīs Zviedrijas un Austrijas pilsoņi.

Svarīgākais
Uz augšu