Nīderlandes aizsardzības ministrs atbalsta NATO gaisa telpā ielidojušo Krievijas dronu un raķešu notriekšanu (3)

Nīderlandes aizsardzības ministrs Rubens Brekelmanss.
Nīderlandes aizsardzības ministrs Rubens Brekelmanss. Foto: OLIVIER HOSLET/EPA

Nīderlandes aizsardzības ministrs Rubens Brekelmanss pirmdien platformā "X" uzsvēris, ka Krievijas veiktie NATO gaisa telpas pārkāpumi ir nepieņemami un bīstami un šādi droni un raķetes būtu jāpārtver.

"Mūsu atbildei jābūt skaidrai. Droni un raķetes, kas ielido mūsu gaisa telpā, ir jāpamana un jāpārtver. Vajadzības gadījumā NATO būtu jāatbalsta atsevišķi sabiedrotie," pauda Nīderlandes jaunais aizsardzības ministrs, kurš jūlijā nomainīja šajā amatā Kajsu Ollongreni.

Brekelmanss šādu viedokli platformā "X" pauda pēc tikšanās Viļņā ar Lietuvas ārlietu ministru Laurīnu Kasčūnu.

Kā ziņots, 7.septembrī Latvijā, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas "Shahed" tipa drons. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki situāciju monitorējuši, taču netika pieņemts lēmums nedz šo dronu notriekt, nedz pacelt gaisā Latvijā dežurējošos NATO iznīcinātājus, kas izpelnījies daļas sabiedrības kritiku. Kad drons nokrita, deaktivizēta tā kaujas galviņa, kas sākotnēji nebija eksplodējusi.

Pēc notikušā Latvijas Aizsardzības ministrija sākusi konsultācijas ar sabiedrotajiem, kas pēdējā laikā saskārušies ar līdzīgiem incidentiem. Tāpat tiek iniciētas plašākas konsultācijas, lai kopā ar NATO sabiedrotajiem meklētu kolektīvus risinājumus. Aizsardzības resorā arī sākta izvērtēšana par atbildīgo personu rīcību incidenta laikā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu