Iedzīvotājus lūdz palīdzēt atjaunot kritiski zemos asins krājumus (1)

Foto: Shutterstock

Iedzīvotājus lūdz atsaukties un palīdzēt atjaunot kritiski zemos asins krājumus.

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) informē, ka, turpinoties atvaļinājuma laikam, ir strauji samazinājusies donoru atsaucība. "Asins pārliešana ir nepieciešama ļoti daudziem cilvēkiem, taču asins krājums šobrīd ir kritiski zems.

Šis ir īstais laiks, kad atnākt pie mums uz kādu no asins ziedošanas vietām," uzsver centrā.

Aicinājumu līdzcilvēkiem izplatījusi arī Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, aicinot steidzami atsaukties visu asins grupu donorus. Slimnīcā norāda, ka tajā liels asiņu apjoms šobrīd nepieciešams dzīvību glābjošām operācijām, taču krājums ir kritiski zems.

Katru nedēļu VADC rīko izbraukumus pie asinsdonoriem. Tāpat strādā pastāvīgajās ziedošanas vietās.

Otrdien izbraukums notiks Apes tautas namā, Skolas ielā 4, no plkst.9.30 līdz 13.

Trešdien specializētais autobuss gaidīs donorus Rīga, Skanstes ielā 25, no plkst.10 līdz 14.

Ceturtdien asinis varēs ziedot izbraukumā Gulbenes kultūras centrā Oskara Kalpaka ielā 60, no plkst.9 līdz 13, kā arī Kokneses kultūras centrā Hanzas iela 2, no plkst.10 līdz 13.

Donori gaidīti arī pastāvīgajās ziedošanas vietās. Asinis var ziedot Rīgā, Sēlpils ielā 9, Brīvības bulvārī 32 un Hipokrāta ielā 2.

Tāpat asinis var ziedot Liepājas slimnīcā - pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālruni 26557743.

Donorus gaida arī VADC Latgales filiālē - 18.novembra ielā 41, Rēzeknes slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu asins sagatavošanas kabinetos - Ventspilī, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Saskaņā ar Darba likumu, donoram pēc asins ziedošanas nākamajā dienā pienākas apmaksāta atpūtas diena, un, pēc vienošanās ar darba devēju to var piešķirt citā laikā. Darba devējs apmaksā līdz piecām šādām dienām kalendārajā gadā.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju - personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu