Grieķija gatavojas noteikt tūristiem no kruīza kuģiem nodevu par salu apmeklējumu

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ARIS OIKONOMOU/AFP

Grieķijas valdība gatavojas noteikt tūristiem no kruīza kuģiem maksu par iekļūšanu Santorini un citās tūristu iecienītajās salās.

Lai ierobežotu masu tūrismu, kas rada milzu slodzi salām, no nākamā gada plānoti dažādi jauni pasākumi, tai skaitā papildu nodevas tūristiem, otrdien vēstīja laikraksts "Kathimerini".

Plānots, ka visiem kruīza kuģu pasažieriem no nākamā gada būs jāmaksā līdz 20 eiro liela nodeva par salu apmeklēšanu. Precīza nodevas summa būs atkarīga no konkrētās salas un laika, kad tā tiek apmeklēta, proti, tūrisma karstākajā sezonā vai citā laikā. Tādos populāros galamērķos kā Santorini un Mikona paredzēts noteikt 20 eiro nodevu vienai personai par vienu apmeklējuma dienu laika periodā no 1.jūnija līdz 30.septembrim.

Paredzēts, ka trešā daļa no iegūtajiem līdzekļiem tiks nodoti konkrētajām pašvaldībām, kas varēs brīvi izlemt, kā šo naudu izmantot. Pārējā summa tiks sadalīta starp Kuģniecības ministriju un Tūrisma ministriju. Aplēsts, ka jaunās nodevas varētu ienest aptuveni 50 miljonus eiro gadā.

Nākotnē arī paredzēts labāk organizēt tūristu braucienus uz salām, lai vairāki lieli kruīza kuģi nepiestātu salās vienlaicīgi. Valdība arī vēlas sekmēt mazāku kuģu izmantošanu tūrismam.

Svarīgākais
Uz augšu