Video Kādēļ puika Dobeles pusē izdomāja, ka viņu vēlējušies nolaupīt cilvēki baltā busiņā?

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Sociālajā tīklā "Facebook" bija izplatījušās satraucošas ziņas no Dobeles novada – pagājušajā diennaktī tur saņemta informācija par deviņus gadus veca zēna nolaupīšanas mēģinājumu.

Kā tika teikts izplatītajā ierakstā, bērna nolaupīšanas mēģinājums noticis pirmdien, 16. septembrī, ap pulksten 20 Dobeles novada Gardenē.

Satraucošās ziņas pamatīgi sašūpoja soctīklus, taču jau 17. septembra pēcpusdienā Valsts policijas pārstāve Rūta Strautniece TVNET informēja, ka VP saņemtā informācija par iespējamu bērna nolaupīšanas mēģinājumu Dobeles novada Auru pagasta Gardenē 16. septembra vakarā – neapstiprinājās.

Kā skaidroja Strautniece, veicot rūpīgu apstākļu skaidrošanu un informācijas pārbaudi, konstatēts, ka bērns kopā ar draugiem šo situāciju bija izdomājis, vēlēdamies slēpt sastrādātās blēņas.

Kādēļ puika Dobeles pusē izdomāja, ka viņu vēlējušies nolaupīt cilvēki baltā busiņā?

"Vaktējam. Mēs sakām arī vecākiem, ka vakaros nevajag laist bērnus vienus pašus. Bet nāk, bērni vieni paši nāk," stāsta vietējā veikala darbiniece.

Kāda ģimene televīzijas kanāla TV3 raidījumam "Degpunktā" atklāj versiju par to, ka zēns kopā ar vēl dažiem draugiem rotaļlaukumā ir spēlējies ar asaru gāzes baloniņu. Viens otram to nejauši iepūtuši sejā, un viens no puikām, lai izvairītos no atbildības, aizejot mājās ar asarām acīs, izstāstījis izdomātu stāstu, ka noticis nolaupīšanas mēģinājums. Bērna vecāki reaģējuši nekavējoties un rakstījuši policijā iesniegumu.

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Degpunktā" sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu