Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 22

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ALEX HALADA/AFP

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 22, otrdien paziņojušas varasiestādes.

Kā jau ziņots, kopš pagājušās ceturtdienas ciklons atnesis spēcīgu vēju un neparasti spēcīgas lietusgāzes daļai Austrijas, Čehijas, Ungārijas, Rumānijas un Slovākijas.

Austrija šodien paziņoja, ka pārplūdusī mājā Lejasaustrijā gājusi bojā 81 gadu veca sieviete, kas ir piektais plūdu upuris šajā valstī. Arī Polija paziņoja par trim upuriem.

Līdz ar to plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 22: Rumānijā gājuši bojā septiņi cilvēki, Polijā septiņi, Austrijā pieci un Čehijā trīs.

Lai gan laikapstākļi citviet uzlabojas un situācija stabilizējas, zeme ir pielijusi un upes pārplūdušas, tādēļ varasiestādes lūdz cilvēkus saglabāt piesardzību.

Polijā divām lielām pilsētām - Opolei, Polijas dienvidos, un Vroclava rietumos - vēl tikai draud applūšana.

Polijas premjerministrs Donalds Tusks otrdien palielināja līdz diviem miljardiem zlotu (aptuveni 466 miljoniem eiro) valdības palīdzību plūdos skartajām vietām un cilvēkiem.

Austrijā plūdi bija nošķīruši no ārpasaules 26 kopienas, un, laikapstākļiem uzlabojoties, atklājas postaža, ko tie izraisījuši.

Čehijā bez elektrības otrdien joprojām atradās vairāk nekā 60 000 māju, galvenokārt valsts ziemeļaustrumos, un 500 cilvēku pirmdienas vakarā tika evakuēti.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu