Ukrainas drosmīgais iebrukums Krievijas Kurskas apgabalā dod valstij tik ļoti nepieciešamo izrāvienu frontē un ir vēl viena neveiksme Kremlim. Tomēr šī operācija nav militāri izšķirošs notikums. Pat brīdī, kad Ukrainas spēki ir okupējuši vairāk nekā 1000 kvadrākilometru Krievijas teritorijas, Krievijas bruņotie spēki ir guvuši ievērojamus panākumus frontes līnijā Ukrainas Donbasa reģionā un turpina veikt gaisa uzbrukumus pret šo valsti. Ne Krievija, ne Ukraina nevar gūt pilnīgu militāro uzvaru; šis karš beigsies pie sarunu galda, nevis kaujas laukā.

Ukrainas iebrukums Kurskā var izrādīties izdevīgs tieši pie sarunu galda. Veiksmīgi demonstrējot, ka tā spēj cīnīties arī Krievijas teritorijā, Ukraina ir nostiprinājusi savas pozīcijas turpmākajās sarunās.

Amerikas Savienotajām Valstīm un to sabiedrotajiem šobrīd būtu jāsadarbojas ar Ukrainu, lai lietderīgi izmantotu šo jauniegūto ietekmi, iezīmējot virzību uz pamieru un diplomātisku gala iznākumu.

Diplomātiskais "iespēju logs" bija pavēries vēl pirms Ukrainas iebrukuma Kurskas apgabalā. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jau ilgstoši ir uzstājis, ka sarunas var sākties tikai pēc pilnīgas Ukrainas teritoriālās integritātes atjaunošanas. Taču pagājušajā vasarā viņš sāka pieļaut diplomātisku sarunu iespējamību, uzsverot, ka sarunas par kara izbeigšanu ir jārisina "pēc iespējas ātrāk".