Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ministrija aicinās nākamgad necelt atalgojumu augstskolu vadībai (3)

Latvijas Universitāte.
Latvijas Universitāte. Foto: Zane Bitere/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicinās valsts augstskolu rektorus un padomju priekšsēdētājus nākamgad būt solidāriem un necelt sev atalgojumu, apliecināja IZM valsts sekretāra vietnieks cilvēkkapitāla, zinātnes un inovāciju attīstības jautājumos Jānis Paiders.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pirmdien iesniedza grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kas paredz uz laiku apturēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu.

Tā kā universitātes un augstskolas ir atvasinātas publiskas personas, nevis valsts uzņēmumi jeb kapitālsabiedrības, uz tām neattiecas Rinkēviča rosinātās likuma izmaiņas.

IZM tuvākajā laikā aicinās iesaldēt atalgojumu valsts augstskolu vadībai, taču tam būšot ieteikuma raksturs, jo augstskolas pašas lemj par atalgojumu.

Paiders norādīja, ka jautājums par atalgojumu augstskolās esot specifisks, jo liela daļa ieņēmumu tiek gūti no dažādiem ārējiem starptautiskiem projektiem.

"Skaidrs, ka mēs nekā nevēlamies ierobežot iespējas augstskolām piesaistīt ārējo finansējumu vai no Eiropas programmām, vai sadarbībā ar uzņēmumiem," pauda Paiders.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu