Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Jutekliskie afrodīziji. Senu noslēpumu atdzimšana seksā

Foto: shutterstock.com

Izsmalcināta bauda, dziļa intimitātes sajūta un nebeidzama iekāre – cilvēce jau gadsimtiem ilgi meklē veidus, kā iemiesot, paturēt un arvien pastiprināt šīs sajūtas. Daudzās kultūrās un civilizācijās, tostarp latviešu, dabas resursi ir izmantoti, lai arvien veicinātu seksuālo patikšanu un intimitāti. Šie dārgumi bieži vien bija slepenas receptes, noslēptas nelielās pudelītēs, to būtība bija palīdzēt atgriezties pie mūsu dziļākās jutekliskās būtības un arī instinktīvas ļaušanās baudai, kā daba to paredzējusi. Jo daba nav kļūdījusies.

Afrodīziji cauri laikmetiem

Daudzi ir dzirdējuši stāstus par Kleopatru, kura bija slavena ar saviem neparastajiem skaistuma rituāliem. Viens no viņas noslēpumiem bija rožu un jasmīna ēterisko eļļu izmantošana, lai apburtu vīriešus. Kuģojot uz svešām zemēm, Kleopatras kuģis tika ieziests ar ēteriskajām eļļām, lai atbruņotu pretiniekus. Šo eļļu saldenā, valdzinošā smarža tiek pieminēta kā afrodīzijs, kas radīja valdzinājumu, kam nav iespējams pretoties.

Savukārt Senajā Grieķijā un Romā kaisles veicināšanai tika izmantota kanēļa eļļa. Kanēlis savulaik bija ļoti dārga un ekskluzīva manta, ne katrs to varēja atļauties. Tā nebija tikai smalku ēdienu sastāvdaļa – kanēļa siltais, pikantais aromāts tika uzskatīts par maģisku, tas atmodināja cilvēka dziļākās vēlmes un uzlaboja asinsriti, radot fizisku siltumu un uzbudinājumu.

Indijas ajūrvēdā uzsver sandalkoka eļļas spēku, kas ne tikai nomierina prātu, bet arī palīdz radīt dziļu emocionālu un fizisku saikni ar partneri.

Afrodīziju vēsture ir sena un fascinējoša – tas ir kā ceļojums laikā, kas arvien liek aizdomāties par mūsdienu cilvēka patiesajām vēlmēm gribēt baudīt un baudīt viegli.

Afrodīziji latviešu tautas medicīnā

Latviešiem cauri gadsimtiem ir bijusi dziļa saikne ar dabu, augi un ziedi bija gan ārstniecības līdzekļi, gan simbolisku rituālu elementi. Mūsu senči uzskatīja, ka daba ir dzīvības un auglības avots, un dažādi afrodīziji bija pieejami tepat, Latvijas pļavās un mežos.

Tautas medicīnā un folklorā daudz ir runāts par to, kā augi un aromāti iedvesmo mīlestībai un tuvībai. Liepa bija viens no visspēcīgākajiem kokiem – liepziedu tēja vai pirtiņās liepziedi tika lietoti, lai nomierinātu nervus, atvērtu sirdi mīlestībai un maigumam. Šī smarža arī šodien tiek uzskatīta par sievišķīgu, izsmalcinātu, nomierinošu un dvēseli veldzējošu.

Savukārt piparmētra un kumelīte, ko bieži izmantoja ārstniecībā, bija arī afrodīziji. Piparmētra tika izmantota gan dzērienos, gan pirts rituālos, lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, piešķiļot libido enerģiju.

Pētījumi par afrodīzijiem

Lai gan daudzi var būt skeptiski par afrodīziju spējām, mūsdienu zinātne ir pievērsusies ēteru pētīšanai. Ir atklāts, ka noteiktas smaržas cilvēkam aktivizē limbisko sistēmu – smadzeņu daļu, kas atbild par emocijām, atmiņu un uzbudinājumu.

Piemēram, jasmīns ir zināms par tā spējām mazināt stresu un pastiprināt intimitātes sajūtu, pateicoties tā pozitīvajai ietekmei uz nervu sistēmu. Pētījumos ir pierādīts, ka Ylang-ylang ēteris, vēl viens populārs afrodīzijs, palīdz paaugstināt libido un uzlabot garastāvokli, atbrīvojot no emocionālās spriedzes un palielinot fiziskās patikšanas sajūtu.

Nav šaubu – augi ir resurss, ko mēs varam integrēt gan veselības stāvokļa uzlabošanā, gan savās intīmajās pieredzēs, lai piedzīvotu to baudu, ko kārojam un ilgojamies piedzīvot. Augu ēteru afrodīziji ir kā tilts starp cilvēka apziņu un zemapziņu, starp ķermenisko un dvēselisko.

Kā izmantot afrodīzijus?

Praktiskais pielietojums afrodīzijiem var būt daudzveidīgs:

· Iemasēt uz ādas pulsa punktos (kakla, plaukstu, cirkšņu locītavām), iespēja laiku pa laikam ieelpot šo aromātu un visas dienas garumā justies pievilcīgi, jutekliski un harmonijā ar sevi.

· Difuzoros – nedaudz izšķērdīgāks veids, bet tad ar aromātu piepildās visa telpa un efekts ir gluži eiforisks.

· Masāžās - afrodīziju var sajaukt ar kādu bāzes eļļu un izmantot ķermeņa masāžai, pastiprinot fizisko saikni ar partneri.

· Vannās - dažus pilienus afrodīzija pievienot karstā vannā. Brīnišķīgi atbrīvos prātu un sagatavos ķermeni intīmai tuvībai.

Afrodītes asara: eiforiska pieredze visām maņām.

Afrodīziji "Afrodītes asara" ir radīti tieši, lai cilvēki varētu savā seksuālajā pieredzē VIEGLI iekļaut šo eiforisko baudas sajūtu. Katrs šo produkta elements ir veidots, lai aizskartu un iekustinātu visas maņas – smaržu, tausti, redzi, garšu, dzirdi.

Sievietei rituāls ir ceļš uz baudu, un šie afrodīziji ir kā noslēpumains rituāls, kas rada atbrīvotību, harmoniju, intīmu savienošanos ar sevi un partneri.

Afrodīziju “Afrodītes asara” kolekcijā ir 5 dažādi afrodīziji ar 5 dažādiem iedarbības veidiem. Ikviena pudelīte ir roku darbs un radīta tikai no izmeklētām sastāvdaļām.

"Afrodītes asara" ir dziļi personiska pieredze, pat ceļojums, kas sākas ar smaržu un ved pie paša būtiskākā – dziļas, autentiskas baudas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu