Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Velsas princese atsāk pildīt karaliskos pienākumus

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

42 gadus vecā Velsas princese Ketrīna, kura ir precējusies ar Lielbritānijas troņmantnieku princi Viljamu, otrdien atsāka pildīt savus karaliskos pienākumus. Pirmā oficiālā tikšanās notikusi Vindzoras pilī.

"Velsas princese, patronese, Velsas prinča un princeses Karaliskā fonda pārstāve šo pēcpusdien Vindzoras pilī sarīkoja ikgadējo tikšanos," teikts ierakstā Tiesas Vēstnesī (Court Circular), kurā tiek oficiāli dokumentēti notikumi, ko pilda karaliskā ģimene.

Jau ziņots, ka Keita pagājušajā nedēļā publiskoja jaunāko informāciju par veselību, apstiprinot, ka viņa "dara visu, lai izvairītos no vēža" un sāk "jaunu atveseļošanās posmu ar jaunām cerībām un dzīves vērtējumu".

Sīkāka informācija par tikšanos Vindzorā nav atrodama, taču Keita gadiem ilgi ir koncentrējusies uz agrīnās bērnības attīstību, ko iepriekš raksturoja kā viņas "dzīves darbu".

2021. gadā viņa atklāja Karalisko Agrīnas bērnības fonda centru. Viena no viņas vadošajām iniciatīvām ir sabiedrības informēšanas kampaņa “Shaping Us”, kuras mērķis ir uzlabot mūsu kolektīvo izpratni par to, cik svarīgi ir pirmie dzīves pieci gadi.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Keita kopš februāra saņēma ķīmijterapijas kursu nenoteiktas vēža formas ārstēšanai, un kopš tā laika ir tikai dažas reizes publiski parādījusies.

Jūnijā viņa pievienojās ģimenei karaļa dzimšanas dienas parādē, kas pazīstama kā Trooping the Colour, un mēnesi vēlāk saņēma ovācijas, kad viņa kopā ar meitu princesi Šarloti apmeklēja Vimbldonas vīriešu vienspēļu finālu.

Lai gan viņa turpmākajos mēnešos turpinās koncentrēties uz savu atveseļošanos, tiek uzskatīts, ka atlikušajā gada daļā viņa, pēc pašsajūtas vadoties, turpinās pildīt karaliskos pienākumus. 

Paredzams, ka viņa novembrī apmeklēs ikgadējo Atceres dienas dievkalpojumu Kenotafā — britu karavīru memoriālā, godinot tos, kuri dienējuši karā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu