Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ķīpsalā notiks Baltijas biznesa tehnoloģiju konference “Riga COMM 2024”

Foto: Publicitātes foto

3. un 4. oktobrī Ķīpsalā uzņēmēji, IT un biznesa attīstības profesionāļi tiksies Baltijas biznesa tehnoloģiju pasākumā “Riga COMM 2024”, lai uzzinātu par jaunākajām biznesa tehnoloģiju tendencēm, satiktu nozares ekspertus un apspriestu sadarbības iespējas.

Šogad “Riga COMM” piedalīsies vairāk nekā 100 Baltijas un citu valstu IKT risinājumu izstrādātāji un piegādātāji no vairāk nekā 10 valstīm. Divu dienu garumā uzstāsies 150+ lektori no 12 valstīm, kuri dalīsies savās zināšanās 12 konferencēs uz sešām skatuvēm.

Digitālās pārdošanas rīki un stratēģijas

Par jaunākajiem un efektīvākajiem e-komercijas rīkiem un stratēģijām varēs uzzināt, apmeklējot “Riga COMM 2024” E-komercijas konferenci uz “Salesforce & LeverUP Digital” skatuves. “LeverUP” izpilddirektore, līdzdibinātāja un “MarTech” eksperte Darja Nemčonoka (Daria Nemchonok) atklās šo konferenci ar prezentāciju par to, kā padarīt katru izvēlēto kanālu par iepirkšanās kanālu. Turpretim “Swedbank” naudas pārvaldības daļas vadītājs Valdis Vaišļa prezentēs pētījumu par pašreizējo patērētāju uzvedību un maksājumu preferencēm.

Otrajā pasākuma dienā, 4. oktobrī, norisināsies Digitālā mārketinga konference, kurā piedalīsies pārstāvji no tādiem uzņēmumiem kā “Aleph Holding”, “Digital Matter”, “Not Scheduled”, “Netrocket”, “Smaily”, “Talonic AI” un citi. Kā pareizi izmantot un iegūt vislielāko efektivitāti no “TikTok” reklāmām – to prezentēs “Aleph Holding” reģionālais pārdošanas vadītājs Amits Vagasija (Amit Vaghasiya). “Netrocket” dibinātājs un izpilddirektors Daniels Dramševs (Daniel Dramshev) dalīsies ar zināšanām par SEO stratēģijām. Detalizētu “Salesforce & LeverUP Digital” skatuves pasākumu programmu skati: rigacomm.com/programma

Inovatīvi finanšu rīki

3. oktobrī uz “Executive” skatuves norisināsies “Fintech” konference. Konferences partnera “Inbank Latvija” vadītājs Dainis Skrinda stāstīs par to, kā veicināt e-komerciju, integrējot inovatīvas finanšu tehnoloģijas. Vienu no veidiem, kā izmantot nodokļu sistēmu savā labā ar finanšu tehnoloģiju rīkiem, prezentēs “Bonusukarte.lv” valdes loceklis Artūrs Piliksers. Diskusijā, kurā piedalīsies pārstāvji no “Finday.lv”, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra, “SEB”, Rīgas Tehniskās universitātes un Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas, pārrunās, kas biznesam un sabiedrībai ir jāzina par Eiropas digitālās identitātes maku.

Visas pirmās dienas garumā konferences apmeklētāji varēs uzzināt par finanšu tehnoloģiju izstrādi, priekšrocībām uzņēmumiem un Latvijas fintech stratēģiju. 

Biznesa aizsardzība digitālajā laikmetā

Kiberdrošības konferencē, kas norisināsies otrajā pasākuma dienā, uz “Executive” skatuves par kiberdrošību digitālajā ražošanā prezentāciju sniegs uzņēmuma “UST” Eiropas kontinenta reģionālais vadītājs Saši Baka (Sashi Bakka). Kāda ir mākslīgā intelekta loma SOC iespēju uzlabošanā – to prezentēs “Energy Logserver” ģenerāldirektors Arturs Bickis (Artur Bicki). Par citām tikpat svarīgām tēmām šajā konferencē dalīsies profesionāļi no tādiem uzņēmumiem kā “NEVERHACK Estonia”, “SK ID Solutions”, “NS Advisory”, “NRD Cyber Security” un citām. 

Pētot interneta nākamo paaudzi

“Web3” konference sāksies ar uzņēmuma “Fideum Group” līdzdibinātājas un ģenerāldirektores Anastasijas Plotnikovas prezentāciju par to, kā sākt iepirkt un pārdot kriptovalūtu. Turpinot kriptovalūtas tēmu, norisināsies divas diskusijas saistībā ar to, ko bankas Latvijā domā par kriptovalūtu un vai ir nepieciešama licence kripto biznesam. Šajās diskusijās piedalīsies nozares profesionāļi no “NexPay”, “Magnetiq Bank”, “Sorainen”, Latvijas Blokķēdes attīstības asociācijas un citām.

Mašīnmācīšanās un mākslīgais intelekts

Interese par MI dažādo darbu procesu aizvietošanu pēdējos gados ir palielinājusies. Attiecīgi uzņēmumu “Asya” un “Pitch Patterns” izpilddirektors Ēvalds Urtāns prezentēs dažādu biznesu pieredzes stāstus par MI aģentu izmantošanu, sākot no klientu atbalsta līdz sociālo mediju satura automatizēšanai un potenciālo klientu piesaistei. Taču “Tilde” mākslīgā intelekta attīstības vadītājs Mārcis Pinnis stāstīs, kāpēc vienkāršs RAG risinājums var bremzēt uzņēmumu, īpaši saskaroties ar reālo uzņēmuma vajadzību sarežģītību.

Uzzini par mākslīgā intelekta ilgtspējīgumu un tā limitiem no tādiem uzņēmumiem kā “APPLY IT”, “C.T.Co”, “Emergn”, “Tietoevry Tech Services” un citiem mašīnmācīšanās konferencē uz “Future” skatuves!

Virtuālās un fiziskās pasaules integrācija

Šogad lietu interneta konference notiks 4. oktobrī un tiks papildināta ar nekustamā īpašuma tehnoloģiju jeb “PropTech” sesiju, kurā par aktualitātēm apmeklētājus izglītos profesionāļi no “RUCKUS Networks”, “Ignitis”, “1NCE”, “0G Baltics” un citi. “IoT & PropTech” konferencē “Nokia” pārstāve Lorēna Gomesa Gavirija (Lorena Gomez Gaviria) prezentēs, kā 5G spēcina digitālās industrijas un sabiedrību. Turklāt Jānis Kļaviņš AS “Valsts nekustamie īpašumi” Enerģijas pārvaldes sektora vadītājs dalīsies ar informāciju, vai enerģijas monitorings ir investīcija vai izdevumi. 

Cilvēkresursu optimizēšana ar tehnoloģijām

3. oktobrī uz “Smart” skatuves “Elva” Integrēto risinājumu nodaļas lietojamības analītiķis un eksperts Artūrs Banga prezentēs 5 stratēģijas darbinieku iesaistes veicināšanai. Turpretim “Avokaado” līdzdibinātājs un produktu vadītājs Žans Mauriss (Jean Mauris) stāstīs par to, kā racionalizēt dažādus dokumentus un procesus. Vairāk par cilvēkresursu optimizāciju un darbinieku efektivitāti, kā arī labklājības uzlabošanu uzņēmumā stāstīs eksperti no “Ellex Kļaviņš”, “MindPal.co”, “Unlock Tests”, “Bite Latvija”, “Evolution Latvia” u. c.

Sievietes tehnoloģiju pasaulē

Jau sesto gadu “Riga COMM”, iedrošinot sievietes vairāk pievienoties tehnoloģiju nozarei, notiks konference “Women in Tech”. 4. oktobrī uz “Smart” skatuves pieredzē par izaicinājumiem un iespējām IT un tehnoloģiju nozarē dalīsies pārstāves no “Amazon Web Services”, “Women Go Tech”, “Cognizant”, “Mentoring Academy” u. c. Konference tiek rīkota sadarbībā ar kopienu “Riga TechGirls”. Programma: rigacomm.com/programma

“ARROW” skatuve

Šogad 3. un 4. oktobrī aicinām apmeklēt izstādes partnera “ARROW” skatuvi, kur tādas vadošās tehnoloģiju kompānijas kā “VMware”, “Microsoft”, “IBM” un citas prezentēs jaunākos datu centra risinājumus un hibrīdās daudzmākoņu tehnoloģijas. Par tām “Arrow” stendā interesentiem eksperti sniegs konsultācijas, kā šie risinājumi var racionalizēt IT darbību un veicināt biznesa izaugsmi.

Uzlabo darba efektivitāti ar ERP

Mūsdienās ERP ir neaizstājama uzņēmumu resursu pārvaldības sistēma. ERP konferencē 3. oktobrī varēs iepazīties ar septiņām populārākajām sistēmām Latvijā un to funkcionalitāti. Lieliska iespēja uzņēmumiem vienuviet noskaidrot, kura ERP sistēma ir piemērotāka viņu biznesam, un iepazīties ar šo sistēmu piegādātājiem.

B2B mārketinga darbnīca

3. oktobrī uz “Tech” skatuves notiks B2B mārketinga darbnīca sadarbībā ar “IBD Consulting”. Šajā darbnīcā dalībnieki uzzinās, kā izveidot un optimizēt B2B mārketinga sistēmu, kas darbojas. Kopā ar nozares ekspertiem Andreju Juščenko un Rolandu Ozoliņu tiks analizēti veiksmīgi piemēri, padziļināti pētīta mārketinga loma mūsdienu B2B uzņēmumā un izstrādāti praktiski rīki efektīvai sadarbībai ar pārdošanas komandu.

Tehnoloģijas izglītības sistēmā

Izglītības sistēmai un iestādēm ir jāpielāgojas tehnoloģiju attīstībai, pilnveidojot mācību pieredzi un pieejas. Lai uzlabotu un racionalizētu izglītības ikdienas darbu, atklājiet praktiskus risinājumus pirmajā “EdTech” konferencē “Riga COMM”, kas veidota sadarbībā ar “Datorium”. Universitātes, skolas, valsts iestādes un akadēmiskie uzņēmumi ir aicināti izzināt mūsdienīgas mācību un administratīvās iespējas un rīkus. 

“Riga COMM 2024” B2B tikšanās zona

Šogad “Riga COMM 2024” sadarbībā ar Latvijas Tehnoloģisko centru pirmo reizi ievieš B2B tikšanās zonu. Šī ir iespēja uzņēmējiem, biznesa un tehnoloģiju profesionāļiem no Baltijas, Eiropas un citiem kontinentiem organizēt tikšanās un atklāt jaunas sadarbības iespējas. Izmantojiet platformu, lai ieplānotu viens pret viens tikšanās gan klātienē, gan virtuāli. 

Izstādē dalībnieki no 10 valstīm

Līdzās konferencēm abās pasākuma dienās norisināsies tehnoloģiju izstāde, kurā varēs satikt teju 100 dažādu valstu IKT risinājumu izstrādātājus un piegādātājus no vismaz 10 valstīm.

Atrodi savus tehnoloģiskos risinājumus, sākot no uzņēmuma drošības, finanšu un cilvēkresursu pārvaldības līdz dažādiem e-komercijas, fintech un mākslīgā intelekta risinājumiem. Aktualitātes izstādes ekspozīcijā demonstrēs “Salesforce”, “LeverUP”, “Tietoevry”, “iDeal Group”, “Enreach”, “StrongPoint”, “Asus Business”, “ Inbank”, “Unifiedpost”, “Verifone”, “SMART Technologies”, “Fitek”, “Magebit” un daudzi citi. Uzzini vairāk par dalībnieku piedāvājumu: rigacomm.com/category/j-dalibnieku

Pasākumu rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar partneriem: “Arrow”, “Salesforce”, “LeverUP”, “Inbank”, “Delfi”, “Intelligent Machines Riga”, “Riga TechGirls”, Latvijas Tehnoloģiskais centrs, Valsts nekustamie īpašumi, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un citi.

Biļetes var iegādāties internetā, kā arī uz vietas pasākuma norises laikā.

Tuvojoties pasākumam, biļetes kļūs dārgākas.

Svarīgākais
Uz augšu