Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Braže par "Kremļa miesnieka" draudiem, Baltijas valstu ietekmi ES un ANO un gatavošanos ASV vēlēšanām

Raidījuma "Pulss" vadītāja Linda Anna Dāldere un ārlietu ministre Baiba Braže
Raidījuma "Pulss" vadītāja Linda Anna Dāldere un ārlietu ministre Baiba Braže Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

"Mazāk publicitātes un vairāk reālu lēmumu un reālu spēju - dažās situācijās tas ir tas, kas visvairāk vajadzīgs," progresu rietumvalstu ieroču piegādēs Ukrainai un to izmantošanā pret objektiem Krievijā komentē ārlietu ministre Baiba Braže. Intervijā raidījumam "Pulss" ministre atbild uz jautājumiem, kā sabiedrotie reaģēja uz Krievijas militārā drona nokrišanu Rēzeknes novadā, kā Latvijai sokas ar kandidatūru uz ANO Drošības padomes nepastāvīgās dalībvalsts krēslu, vai diplomāti ir noraizējušies par ASV prezidenta vēlēšanām un kādus labumus Baltijas valstīm varētu nest jaunais Eiropas Komisijas sastāvs.

Raidījumā izskanējis:

  • "Mūsu uzdevums ir nodrošināt gatavību dažādiem incidentiem, vienlaikus apzinoties, ka var nebūt labu risinājumu," komentējot Latvijā nokritušo Krievijas militāro dronu, norāda ārlietu ministre.
  • Indijas un Klusā okeāna reģiona valstis raizējas, ka ir apdraudēta "tā pasaules kārtība, kas tika izveidota pēc Otrā pasaules kara un ko iemieso ANO harta", pēc darba vizītes vairākās reģiona valstīs atzīst Braže.
  • "Svarīgākais ir, lai Ukrainai būtu spējas [uzbrukt leģitīmiem militāriem mērķiem Krievijā] un lai tās netiktu ierobežotas. Tas, vai to paziņo publiski vai ne, ir pakārtots jautājums." 
  • "Atšķirībā no Krievijas mēs ASV demokrātiskajos procesos nejaucamies un negrasāmies to darīt. Savu mandātu ietvaros strādājam un veidojam izpratni abās nometnēs par to, kas mums ir svarīgs," gatavošanos ASV ārpolitikas pārmaiņām pēc ASV prezidenta vēlēšanām raksturo ministre.
  • Jaunais Eiropas Komisijas sastāvs "atspoguļo baltiešu pieaugošo ietekmi gan Eiropas Savienībā, gan starptautiski".

Šis ir raidījuma fragments. Pilnais ieraksts pieejams TVNET+ abonentiem!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu