Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Vērienīgās valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024" TVNET reportāžā

Foto: Ekrānšāviņš

Šonedēļ Rīgā ir vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās - tas skaidrojams ar vērienīgajām militārajām mācībām "Namejs", kuru laikā tiek trenēta zemessargu un karavīru gatavība izpildīt valsts aizsardzības uzdevumus un valstij nozīmīgu objektu aizsardzību sadarbībā ar citiem dienestiem. TVNET bija unikāla iespēja ielūkoties mācību norisē - vairāk skaties video!

Viens no mācību scenārijiem tika izspēlēts Rīgas 2. slimnīcas teritorijā. Saskaņā ar leģendu incidentā Rīgas brīvostā tikuši ievainoti 12 cilvēki, un viņu evakuēšanai izsaukti Rīgas 1. brigādes karavīri glābēji.

"Mācāmies ne tikai mēs, bet arī mūsu civilsadarbības partneri, jo arī viņi ne katru dienu saņem tik daudz cietušos vienlaikus," TVNET pastāstīja Rīgas 1. brigādes Medicīnas rotas virsārste, kapteine Jūlija Rombovska.

Savukārt Rīgas 2. slimnīcas valdes priekšsēdētājs Sandris Petronis uzsvēra, ka slimnīca ir stratēģiskais partneris Bruņotajiem spēkiem. "Arī mēs šo mācību laikā varam sevi pārbaudīt - viens liels bloks, ko skatāmies, ir komunikācija. Otra lieta - mūsu spēja tikt galā ar pacientu plūsmu un pacientu šķirošana.

Šajās mācībās labāk varam saprast, cik daudz pacientu mēs spētu uzņemt X stundā."

Jau vēstīts, ka no 18.septembra līdz 22.septembrim Zemessardzes 1. Rīgas brigādē norisinās mācību aktīvā fāze, kuras laikā ir vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās brigādes atbildības teritorijā tostarp Rīgā, Bauskas novadā, Ķekavas novadā, Ogres novadā Tomes pagastā un Ropažu novadā, Zaķumuižas apkārtnē.

Mācību laikā ir redzama karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās Rīgā, īpaši Voleru, Daugavgrīvas, Āgenskalna, Torņkalna Kundziņsalas, Sarkandaugavas, Čiekurkalna, Teikas, Dārzciema un Latgales priekšpilsētas apkaimēs.

Bruņotie spēki atgādina, ka mācībās ārpus militārajiem poligoniem karavīri izmanto tikai mācību munīciju un kaujas imitācijas līdzekļus, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību un nenodara bojājumus videi.

Visaptverošas valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā tiek ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības. Mācības notiek iepriekš saskaņotās teritorijās.

Video: Zemessardzes Rīgas 1. brigāde "Namejs 2023" mācībās 

Foto: Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklē militārās mācības “Namejs 2024” Kārsavā

Video: Militārās mācības "Namejs 2018" Ādažu poligonā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu