Sliktas ziņas ceļotājiem: "Boeing" nedienu dēļ varētu kāpt biļešu cenas

Foto: IMAGO/Ardan Fuessmann

Aviācijas eksperti ir vienisprātis, ka kompānijas "Boeing" īstenotais streiks vēl vairāk palielinās aviobiļešu cenas, kas jau tāpat ir visai augstas. Turklāt streiks palielinās lidmašīnu trūkumu tirgū, piespiežot pārvadātājus ilgāk ekspluatēt vecās lidmašīnas, kas vairāk piesārņo apkārtējo vidi. 

Šonedēļ aerokosmiskais gigants "Boeing" paziņoja, ka uz laiku pārtrauc jaunu speciālistu pieņemšanu darbā un izskata iespējamību atlaist no darba virkni strādājošo un menedžeru. Tā galvenais iemesls ir pagājušajā piektdienā sāktais streiks, kurā piedalās vairāk nekā 33 tūkstoši uzņēmuma darbinieku.

Strīds radies arodbiedrības prasību dēļ paaugstināt strādājošo algas par 40%, bet "Boeing" piedāvāja algu palielinājumu par 25% četru gadu laikā, atceļot ikgadējo produktivitātes bonusu.

Cilvēku vēlme ceļot pieaug, taču aviokompānijas nav varējušas iepirkt pietiekami daudz lidmašīnu, lai apmierinātu pēc pandēmijas pieaugušo pieprasījumu. Analītiķi brīdina, ka pārvadātājiem "pirms dažiem gadiem sākušies svētki var beigties, pirms viņi paspēs šos svētkus izbaudīt"

Svarīgākais
Uz augšu