Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ar 48 balsīm pret Saeima noraida Briškena demisiju; neiztiek bez asām diskusijām (13)

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien noraidīja opozīcijas pieprasīto satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) demisiju, opozīcijai kritizējot satiksmes ministra nespēju risināt problēmas.

Par Briškena demisijas pieprasījumu nobalsoja 43 deputāti, bet pret bija 48. Pret neuzticības izteikšanu balsoja tikai koalīcijas frakcijas - "Progresīvie", "Jaunā vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība.

"Apvienotā saraksta" deputāts Edvards Smiltēns debatēs pirms balsojuma aicināja atbalstīt demisiju, lai laikus novērstu neizdarības un haosu Satiksmes ministrijā. Briškens nespēj risināt lielus problēmjautājumus, apgalvoja politiķis, uzsverot, ka viss, kam šī gada laikā pieķēries Briškens, iezīmējies ar haosu un problēmu pieaugumu: "Latvijas Pasts", "Vivi" vilcieni, "airBaltic" un "Rail Baltica".

"Domāju, ka mūsu valstī neatradīsies daudzi cilvēki, kas uzskatītu, ka Briškens ir īstais cilvēks īstajā vietā," izteicās parlamentārietis.

Smiltēns uzskata, ka Briškens cenšas iežēlināt publiku, sakot, ka sliktu mantojumu saņēmis no iepriekšējiem ministriem.

"Latvija pirmajā vietā" (LPV) līderis Ainārs Šlesers aicināja satiksmes ministru skaidrot, kā plānots finansēt projektu "Rail Baltica", jo naudas tam neesot. Politiķis akcentēja, ka Briškens desmit gadus ir strādājis dažādos "Rail Baltica" un "airBaltic" amatos.

Opozīcijas deputāts kritiku veltīja arī valdošajai partijai "Jaunā vienotība" un to pārstāvošajai premjerministrei Evikai Siliņai.

Šlesera partijas biedre Linda Liepiņa domā, ka Briškens un "Progresīvie" tiek paturēti valdībā tikai tāpēc, lai būtu valdības stabilitāte. Politiķe mudināja satiksmes ministru pašu atkāpties.

"Stabilitātei" politiķis Amils Saļimovs atzīmēja, - ja sabiedrībā nebūtu sašutuma "airBaltic" jautājumā, tad Briškens nemaz nebūtu par to komunicējis. Tāpat opozīcijas deputāts pauda bažas par Briškena ideju virzību, kā piemēru minot Satiksmes ministrijas rosinājumu sodīt par vienu kilometru atļautā ātruma pārsniegšanu.

Savukārt "Progresīvo" frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs, aizstāvot savu ministru, pauda, ka deputātiem nav pamata atbalstīt demisijas pieprasījumu, atkārtojot iepriekš Briškena sacīto, ka gan ministrs, gan partija stingri iestājas par atklātības veicināšanu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu