Peidžeru eksplozijās, kam dienu vēlāk sekoja arī rāciju sprādzieni, Libānā šonedēļ gāja bojā vairāk nekā 30 cilvēki, bet vēl aptuveni 3000 guva ievainojumus. Liela daļa šajās eksplozijās cietušo ir Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" biedri, kuri saziņai izmanto šīs ierīces. Lai arī oficiāli Izraēla nav uzņēmusies atbildību par šo notikumu, tomēr ir pamats uzskatīt, ka mūsdienu Trojas zirga operāciju Libānā īstenojuši Izraēlas specdienesti.

Tā uzskata ASV laikraksts “The New York Times”, kurš aprunājies ar 12 esošajiem un bijušajiem Izraēlas Aizsardzības ministrijas un izlūkdienestu darbiniekiem. Laikraksta sarunu biedri operāciju raksturojuši kā “ilgstošu un sarežģītu”.

Peidžerus mobilo telefonu vietā “Hizbollah” kaujinieki sāka izmantot pirms vairākiem gadiem. Uz to uzstāja grupējuma vadība. “Hizbollah” Hasans Nasralla aizliedzis kaujinieku sanāksmēs izmantot mobilos tālruņus un pavēlējis, lai jebkādi kaujinieku grupējuma plāni nekad netiek sūtīti, izmantojot mobilo sakaru tīklus.