Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rēzeknes novadā atklāta nelegālā alkohola ražotne (1)

Foto: Zane Bitere/LETA

Augustā Rēzeknes novada Maltas pagastā atklāta nelegāla alkohola ražotne, informē Valsts policija.

Policijas amatpersonas Maltas pagastā aizturēja divas personas, kuras ir saistītas ar nelikumīga alkohola un nelegālo cigarešu apriti - 1977.gadā un 1983.gadā dzimušus vīriešus. Pēc procesuālo darbību veikšanas abas personas ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Iepriekš personas nav nonākušas policijas redzeslokā.

Likumsargi Maltas pagastā veica vairākas kratīšanas, kuru rezultātā atsavināja 850 litrus nelikumīga alkohola, alkohola ražošanas iekārtas, 3820 "NZ" cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un 2560 eiro skaidrā naudā.

Saistībā ar šiem notikumiem ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta pirmās daļa, proti, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šo noziegumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu