Pretēji sabiedrībā nereti dzirdētajiem uzskatiem pensiju otrais līmenis Latvijā “nav miris”. Lai arī daudz tiek lauzti šķēpi par to, kurš ir vainīgs pie nereti sliktajiem rezultātiem, mums katram pašam ir iespēja būtiski ietekmēt savu uzkrājumu atdevi un potenciālo rocību pēc aktīvā darba mūža beigām.

Tēma par pensiju otro līmeni un tā atdevi Latvijā parasti saistīta ar šķendēšanos, ka nauda tiek izsviesta vējā un to notrallina dažādi apsviedīgi ļautiņi, kuri pat varbūt neko nezina par ieguldījumiem finanšu tirgū. Nevar noliegt, ka līdzšinējā līdzekļu apsaimniekošanas procesā ir bijuši atsevišķi defekti un kaut kas nav izdevies līdz galam.

Galvenais iemesls, kāpēc nākas vilties pensiju 2. līmenī, gan ir nevis tāpēc, ka nauda kaut kur mistiski pazūd, bet gan tāpēc, ka nav izvēlēts sev atbilstošs pensiju uzkrājumu plāns.

Arī salīdzinoši mazās algas valstī un līdz ar to arī zemais iemaksu līmenis ir skaidrojums, kāpēc sākotnējās ieceres attiecībā uz fondēto pensiju sistēmas pienesumu nav izdevušās kā iecerēts. Vienīgais, kas šobrīd atliek, ir izvēlēties maksimāli efektīvu pensiju kapitāla pavairošanas iespēju, lai katrs ieguldītais eiro strādātu ar iespējami lielāku atdevi.

“Financenet” savu iespēju robežās piedāvā ielūkoties uzkrājumu stratēģijās un ko tās var solīt dažāda vecuma krājēju grupām.