Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ārkārtas sēdē atkal mēģinās ievēlēt jaunu Jelgavas novada mēru

Foto: Schutterstock.com

Ceturtdienas pēcpusdienā sasaukta kārtējā ārkārtas sēde jauna Jelgavas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanai, aģentūru LETA informēja domē.

Sēdes darba kārtībā kopumā ir pieci jautājumi. Pirmais ir informatīvs - par pašvaldības SIA "Jelgavas novada KU" darbu. Arī otrs ir saistīts ar pašvaldības uzņēmumu - par SIA "Zemgales veselības centrs" koncesijas līguma sekām.

Tāpat domnieki izskatīs jautājumu par paskaidrojuma sniegšanu Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM).

Jau ziņots, ka ministrija no domes prasījusi paskaidrojumu par domes darbu un jauna mēra ievēlēšanai.

Savukārt divi pēdējie darba kārtības jautājumi ir par jauna mēra ievēlēšanu - par balsu skaitīšanas komisijas izveidošanu Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vēlēšanām un balsošana.

Sēde sasaukta plkst.15.15. Aptuveni divas stundas pēc sēdes sākuma, netiekot līdz jaunā mēra ievēlēšanai, tās vadītāja Irina Dolgova (S) pasludināja pārtraukumu līdz piektdienas, 20.septembra, plkst.8.30, paziņojot, ka ir pienākušas darba dienas beigas.

Jau ziņots, ka pašlaik novada domes priekšsēdētāja vietniece Dolgova pašlaik faktiski pilda novada mēra pienākumus, jo jau mēnešiem domes priekšsēdētāja novadam nav. Pēc viņas vārdiem, par katru VARAM vēstulē minēto pozīciju pašvaldība var sniegt paskaidrojumus.

VARAM mēneša sākumā bija domei devusi 20 dienas paskaidrojumu sniegšanai, atgādinot, ka domes priekšsēdētāja neievēlēšana var novest pie domes atlaišanas.

Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) žurnālistiem teica, ka VARAM ir pieprasījusi Jelgavas novada domei paskaidrojumu. Paskaidrojuma sniegšanai ir dotas 20 dienas. "Šobrīd mēs gaidām, paskaidrojums ir jāiesniedz līdz 20.septembrim par to, kādi ir iemesli, kāpēc dome nepilda prasību - nav ievēlējusi domes priekšsēdētāju," sacīja ministre.

Viņa skaidroja, ka viens no iespējamajiem scenārijiem pēc 20.septembra ir Jelgavas novada domes atlaišana, jo likums nosaka, ka divu mēnešu laikā ir jāievēlē domes priekšsēdētājs, ko Jelgavas novada dome nav izdarījusi.

Pēc tam, kad 3.aprīlī no amata atkāpās toreizējais domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis (LA), Jelgavas novada domes darbs jau piecus mēnešus rit bez domes priekšsēdētāja.

Jelgavas novada pašvaldības darba nepārtrauktību periodā līdz jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanai nodrošināja domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola (LZS), taču viņa no amata gāzta un amatā nonāca Dolgova.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu