Video Traģiskais jauniešu brauciens Lizuma pagastā filmēts “Snapchat” video (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā naktī Lizuma pagastā, uz autoceļa Cesvaine–Velēna kāds nepilngadīgs jaunietis, vadot automašīnu “Audi A3” taisnā ceļa posmā ietriecās ceļmalā augošajā kokā. Negadījumā gāja bojā četri jaunieši, bet vēl viena meitene ar smagām traumām nogādāta slimnīcā. Viņai veikta operācija, pēc kuras jauniete jau sniegusi pirmās liecības. Savukārt raidījums “Degpunktā” aprunājies ar negadījumā traģiski bojā gājušo tuviniekiem.

Sadragāto transportlīdzekli uz ceļa Cesvaine-Velēna pirmie pamanīja likumsargi, kas pēc pusnakts patrulēja apkārtnē. Četri no pieciem mašīnā sēdošajiem jauniešiem bija miruši negadījuma vietā, bet vienai no meitenēm vēl bija iespējams palīdzēt.

17 gadus vecajam jaunietim, kas sēdēja pie stūres, nebija tiesību. Pašreizējā informācija liecina, ka trīs no pieciem jauniešiem izsvieda no auto, un divi no viņiem atradās zem auto.

Jauniete, kura šobrīd cīnās par savu dzīvību un veselību, bija viena no trim, kuru no automašīnas izsvieda. Viņa bija sēdējusi aizmugurē, tieši aiz šofera.

“Tepat vietējie jaunieši, zināja ceļu. Ātrums bija 180 km/h, cik zinu no saviem avotiem. Jauniešiem bija aplikācija “Snapchat”, un viņi filmēja tur video, no turienes arī uzzinājām daudz informācijas. Viņi visu filmēja, fotografēja,”

stāsta jaunietes radinieki.

Jaunietes radinieki stāsta, ka trieciens bijis tik liels, ka grūti bijis pateikt, kurš no jauniešiem ir kurš.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka pienākuma vietas izpildītājs Dimitrijs Kohanovs intervijā LTV "Dienas ziņām" atklāja, ka automašīnas vadītājs šogad jau bija izraisījis kādu ceļu satiksmes negadījumu.

Vietējā skolā jauniešus visi pazina, tur šodien valdīja šoks un mācības nebija iespējams turpināt. Pēc audzināšanas stundas jaunieši devās uz traģēdijas vietu nolikt ziedus.

LTV zināms, ka divi no bojā gājušajiem un viena cietusī vēl pavisam nesen mācījās Lizuma pamatskolā. Gan avārijā izdzīvojusī pusaudze, kas veiksmīgi pārcietusi operāciju, gan arī bojā gājušo klases biedri šodien jau snieguši liecības. Avārijā iesaistītā automašīna "Audi A3" pagājušajā pavasarī bieži redzēta pie skolas. Auto piederējis bojā gājušā brālim, kurš dzimis 2005.gadā.

Vairāk skaties “Degpunkta” sižetā

Nepalaid garām!
Uz augšu