Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Latvijas Universitātes fonds saņēmis ziedojumu miljona eiro apmērā

Latvijas Universitāte
Latvijas Universitāte Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Uzņēmums ir LU fonda mecenāts kopš 2011.gada. Uzņēmums universitātei ziedojis vairāk nekā sešarpus miljonus eiro.

Mecenāts līdz šim ir atbalstījis stipendijas septiņiem topošajiem fizikas skolotājiem, bet 34 doktoranti saņēmuši atbalstu trīs gadu garumā promocijas darbu izstrādei eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā. Savukārt 29 izcilības stipendijas saņēmuši topošie bioinformātikas speciālisti, kas specializējas bioinformātikas un molekulārās bioloģijas virzienā.

Atbalsts nodrošināts arī pētniekiem - līdz šim ir atbalstīti 127 pētniecības projekti.

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Mikrotīkls", kas darbojas ar zīmolu "MikroTik", pagājušajā gadā strādāja ar 401,597 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 16,6% un bija 100,053 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "MikroTik" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Arnim Riekstiņam un Džonam Tallijam.

Svarīgākais
Uz augšu