Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Foto Zelenskis cer uz Baidena atbalstu viņa "uzvaras plānam"

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien paudis cerību, ka ASV prezidents Džo Baidens atbalstīs viņa plānu, kā uzvarēt karā ar Krieviju.

Zelenskis solījis iepazīstināt Baidenu ar tā dēvēto uzvaras plānu kara izbeigšanai.

"Es tiešām ceru, ka viņš atbalstīs šo plānu," Kijivā kopīgā preses konferencē ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu sacīja Zelenskis.

"Plāns ir izstrādāts lēmumiem, kas būs jāpieņem no oktobra līdz decembrim(..). Mēs to ļoti vēlētos. Tad mēs ticam, ka plāns darbosies," viņš piebilda.

Foto: Leiena ieradusies vizītē Kijivā

Zelenskis nākamnedēļ dosies uz Ņujorku, lai piedalītos ANO Ģenerālās asamblejas sesijā un tiktos ar ASV amatpersonām.

Plānots, ka 26.septembrī Ukrainas prezidents Vašingtonā tiksies Baidenu un demokrātu prezidenta amata kandidāti, viceprezidenti Kamalu Herisu, paziņojis Baltais nams.

Kijiva pavēstīja, ka Zelenskis arī plāno tikties ar bijušo ASV prezidentu un republikāņu prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu.

Zelenskis arī paziņojis, ka novembrī plāno rīkot vēl vienu starptautisku miera samitu, kurā izklāstīs savu redzējumu par kara izbeigšanu un uz kuru tiks uzaicināta arī Krievija.

Krievijas diktators Vladimirs Putins ir paziņojis, ka Maskava iesaistīsies miera sarunās tikai tad, ja Ukraina atteiksies no četriem saviem apgabaliem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu