Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Norvēģija ievērojami palielinās šogad Ukrainai sniedzamās palīdzības apjomu

Norvēģijas premjerministrs Jūnass Gārs Stēre
Norvēģijas premjerministrs Jūnass Gārs Stēre Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģija šogad palielinās civilo palīdzību Ukrainai par pieciem miljardiem kronu (426 miljoniem eiro) un pagarinās palīdzības paketi vēl par trim gadiem līdz 2030.gadam, piektdien paziņojis šīs valsts premjerministrs.

Līdz ar to kopējais palīdzības apjoms sasniegs 135 miljardus kronu (11,5 miljardus eiro). Līdz šim tie bija 75 miljardi kronu (6,4 miljardi eiro) līdz 2027.gadam.

Norvēģija jau bija apsolījusi 22 miljardus kronu (1,9 miljardus eiro) militārajai un civilajai palīdzībai šim gadam, un papildu pieci miljardi kronu tiks novirzīti "svarīgām civilajām vajadzībām", paziņoja Norvēģijas premjerministrs Jūnass Gārs Stēre.

"Mēs dzīvojam ļoti bīstamā situācijā Eiropā,"

viņš piebilda.

Lai panāktu palielinātās palīdzības paketes apstiprināšanu parlamentā, Stēres vadītajai kreisi centriskajai mazākuma valdībai būs nepieciešams opozīcijas atbalsts, kas lielākoties ir atbalstījusi lielāku palīdzību Ukrainai.

Saskaņā ar Vācijas Finanšu ministrijas dokumentu, ar kuru ceturtdien iepazinās aģentūra AFP, Vācija plāno šogad palielināt militāro palīdzību Ukrainai par gandrīz 400 miljoniem eiro papildus jau paredzētajiem 7,5 miljardiem eiro.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu