Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Beirūtā eksplodējusi Izraēlas raķete, nogalinot "Hizbollah" elites vienības komandieri (1)

Foto: Reuters/ScanPix

Izraēla piektdien veikusi raķešu triecienu Beirūtā, paziņojusi Izraēlas armija.

Aculiecinieki stāstīja, ka ātrās palīdzības mašīnas ieradušās ēkā Beirūtas dienvidu priekšpilsētā. Ēkai trāpījušas vismaz divas raķetes. Varasiestādes slēdza ceļus ap ēku, no kuras nāca dūmi.

Libānas šiītu grupējums "Hizbollah" paziņoja, ka uzbrukumā ievainoti cilvēki, tai skaitā bērni. "Hizbollah" pietuvināts avots pavēstīja, ka triecienā nogalināts grupējuma elites vienības komandieris.

Laikraksti “Times of Israel” un “Yediot Ahronot” citēja avotus, kas apgalvoja, ka uzbrukuma mērķis bija Ibrahims Akils, Džihāda padomes – "Hizbollah" augstākās militārās vadības struktūras – loceklis, kurš vada kustības militārās operācijas Libānā.

Saskaņā ar “The Times of Israel” vēstīto, trieciens skāra ēku Beirūtas dienvidu priekšpilsētā Dahijā, kas tiek uzskatīta par “Hizbullah” cietoksni. Izdevuma avots, kas ir tuvu Libānas kustībai, apgalvo, ka Akils ir nogalināts. Izraēlas militārie spēki vēl nav apstiprinājuši viņa nāvi.

Libānas plašsaziņas līdzekļi publicēja videoierakstu ar trieciena sekām. Libānas Veselības ministrija paziņoja, ka uzbrukumā gājuši bojā trīs cilvēki un vēl 17 ievainoti.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu