Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Islandē pirmo reizi kopš 2016. gada pamanīts leduslācis. Diemžēl tikšanās ar policiju ķepainim nebeidzās labi

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Īstenībā Islandē nav polārlāču. Tomēr nesen tur ir ieklīdis kāds īpatnis, iespējams, ar ledus gabalu no Grenlandes. Diemžēl policija dzīvnieku nogalināja, taču tas nebija pašu kārtības sargu spontāni pieņemts lēmums.

Pirmo reizi daudzu gadu laikā Ziemeļatlantijas ziemeļu daļā esošajā Islandes salā ir uzradies polārlācis. Policija nošāva dzīvnieku un teica, ka viņiem nav bijis citas izvēles. Šis pasākums tika veikts, iepriekš nopietni apspriežoties ar vides aizsardzības iestādēm.

Domājams, ka dzīvnieks bija ieradies, dreifējot uz ledus gabala no Grenlandes, kas atrodas uz ziemeļrietumiem no Islandes vairāku simtu kilometru attālumā. Pēdējā laikā piekrastē bija novērots aizvien vairāk ledus kalnu, ziņoja raidorganizācija RÚV .

Tā norādīja, ka par dzīvnieka nogādāšanu atpakaļ Grenlandē nevarēja būt ne runas. Vēl viens iemesls bija bažas, ka leduslāči varētu ievazāt Islandē slimības.

150 līdz 200 kilogramus smagais dzīvnieks tagad tiks pārbaudīts Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā.

Pēdējo reizi leduslācis Islandē tika novērots 2016. gadā. Pēc tam, kad 2008. gadā Islandē nonāca divi šādi dzīvnieki, varas iestādes nolēma, ka baltie lāči tur ir jānošauj, lai gan šī suga ir apdraudēta.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu