Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Vecāķu pludmalē notiks "Lielās talkas" pateicības pasākums

Cilvēki atpūšas Vecāķu pludmalē.
Cilvēki atpūšas Vecāķu pludmalē. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien no plkst.14 līdz 17 Vecāķu pludmalē notiks kustības "Lielā talka" pateicības pasākums, informēja pasākuma organizatori.

Lielās talkas organizatore Vita Jaunzeme skaidro, ka Pasaules talkas noslēgumā, sāks jaunu tradīciju pateicības pasākumu visiem, kuri piedalījušies talkās, tādējādi padarot Latviju skaistāku, zaļāku un sakoptāku.

Vecāķu pludmalē talkas rīkotāji un atbalstītāji pateiksies talciniekiem, izskanēs arī folkloras kopas "Ābols" dziesmas, Rīgas Tehniskās universitātes kora "Vivere" priekšnesums. Tāpat varēs sastapt Lielās talkas Labas gribas vēstnieces - mūziķi Būū un operdziedātāju Inesi Galanti. Klātesošie varēs iesaistīties konkursos par dabas tematiem, piedzīvot uguns rituālu Baltijas jūrai.

Noslēgumā uz lielā ekrāna izrādīs festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" koncertierakstu "Rekviēms - lūgšana Baltijas jūrai". Volfganga Amadeja Mocarta "Rekviēmu" koncertā papildina Sandija Semjonova dokumentālā filma par Baltijas jūru.

Pirms pateicības pasākuma no Carnikavas pludmales pie Laivu ielas plkst.10.00 startēs brīvprātīgs pārgājiens ar talkas elementiem, attīrot pludmali, kāpas, mežu ar noslēgumu Vecāķu pludmalē plkst.14. Pārgājienam var pievienoties arī plkst.12 no Garciema stacijas un plkst.13. no Kalngales stacijas, kur tiks izdalīti maisi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu