Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

"Eiropas dzelzceļa līnijas" meklē juridiskā un finanšu departamenta direktoru; alga - 5000 eiro

Foto: Rail Baltic

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" īstenošanu Latvijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) izsludinājusi konkursus uz juridiskā un finanšu departamenta direktora amatiem, liecina EDzL publiskotā informācija.

Atalgojums uzņēmuma juridiskā un finanšu departamenta direktoram paredzēts no 5000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikties juridiskā departamenta direktora amatam iespējams līdz šā gada 30.septembrim, savukārt uz finanšu departamenta direktora amatu - līdz 16.oktobrim.

Juridiskā departamenta direktora kandidātiem prasīts otrā līmeņa profesionālais grāds tiesību zinātnēs vai maģistra grāds tiesību zinātnēs, vismaz septiņu gadu pieredze kā juridiskās nodaļas vadītājam vai vadošajam/vecākajam juristam starptautiskā uzņēmumā vai advokātu birojā, zināšanas un izpratne par Eiropas Savienības (ES) un Latvijas uzņēmējdarbību, publiskā iepirkuma un būvniecību regulējošajiem normatīvajiem aktiem un procesiem, kā arī citas prasības.

Juridiskā departamenta direktora pienākumos būs nodrošināt, ka EDzL darbības tiek veiktas savlaicīgi un saskaņā ar esošajiem normatīvajiem aktiem, starptautiskajiem līgumiem un ētikas standartiem, sniegt juridiskas konsultācijas valdei un EDzL darbiniekiem par juridiskiem un atbilstības jautājumiem un normatīvajiem aktiem, pārstāvēt EDzL intereses strīdu un prasību risināšanā un citi pienākumi.

Savukārt finanšu departamenta direktora kandidātiem prasīta akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs vai ekonomikā, vismaz piecu gadu darba pieredze vadošā amatā finanšu pārvaldībā, darba pieredze ES struktūrfondu finansētu vai citu ārvalstu finanšu instrumentu finansētu projektu īstenošanā, darba pieredze finanšu rādītāju analīzes veikšanā, stratēģiskajā finanšu plānošanā, budžeta veidošanā un tā izpildes uzraudzībā, kā arī iekšējo normatīvo aktu izstrādē un citas prasības.

Finanšu departamenta direktora pienākumos būs uzturēt finanšu vadības un kontroles sistēmu, kā arī sniegt priekšlikumus to pilnveidošanā, nodrošināt EDzL ikgadējā budžeta plānošanu un sagatavošanu, kā arī uzraudzīt tā izpildi, nodrošināt projekta izmaksu attiecināmību un atbilstību finansējuma līgumu noteikumiem, izveidot finansiālās darbības novērtēšanas sistēmu un veikt rezultatīvo un finanšu rādītāju uzraudzību un citi pienākumi.

Jau ziņots, ka EDzL pagājušajā gadā strādāja ar 6,398 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 64% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga gandrīz divas reizes - līdz 195 924 eiro.

EDzL ir valstij pilnībā piederoša kapitālsabiedrība, un tās pamatkapitāls ir 4,445 miljoni eiro.

Svarīgākais
Uz augšu