Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Izraēla un "Hizbollah" paplašina uzbrukumus pār Izraēlas un Libānas robežu

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ATEF SAFADI/EPA

Libānas šiītu grupējums "Hizbollah" svētdien paziņoja par uzbrukumu rūpnieciskajam kompleksam un Izraēlas militārajai bāzei netālu no ostas pilsētas Haifas Izraēlas ziemeļos, savukārt Izraēla paziņoja par uzbrukumiem "Hizbollah" mērķiem Libānas dienvidos.

"Hizbollah" savu uzbrukumu raksturoja kā atmaksu par it kā Izraēlas pagājušajā nedēļā sarīkoto "brutālo slaktiņu", kad koordinētos elektronisko ierīču sprādzienos Libānā vairāki cilvēki gāja bojā un tik ievainoti.

Irānas atbalstītais grupējums arī paziņoja, ka Izraēlas armijas gaisa spēku bāzei "Ramat David" pie Haifas uzbruka, reaģējot uz "Izraēlas agresiju dažādos Libānas reģionos".

Paziņojumā netika pieminēts kustības militārā spārna komandieris Ibrahims Akils, kurš piektdien tika nogalināts Izraēlas uzbrukumā Beirūtā. Kā svētdien informēja Libānas Veselības ministrija, piektdienas triecienā nogalināto skaits sasniedzis 45.

Savukārt Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka "Hizbollah" veikusi 115 uzbrukumus civiliem mērķiem Izraēlas ziemeļos.

Izraēlas puse norādīja, ka reģionā uzbrukumu atvairīšanai ir augsts trauksmes līmenis un tiek pastiprināti uzbrukumi "Hizbollah".

Libānas varasiestādes Izraēlas gaisa triecienus raksturoja kā spēcīgākos kopš kara Gazas joslā sākuma pirms nepilna gada.

Saistībā ar uzbrukumu palielināšanos ASV Valsts departaments sestdien mudināja amerikāņus doties prom no Libānas, kamēr ir komerciālas iespējas atstāt valsti. Komerciālie reisi no Libānas pašlaik vēl ir pieejami, bet to skaits ir samazināts, taču, drošības situācijai pasliktinoties, komerciālas iespējas doties prom no Libānas var arī nebūt, brīdināja Valsts departaments.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu