Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Velsas princese Ketrīna pirmo reizi pēc ķīmijterapijas pabeigšanas iziet sabiedrībā

Foto: Reuters/ScanPix

Velsas princese Ketrīna svētdien bija redzama publiski pirmo reizi, kopš viņa paziņoja par ķīmijterapijas pabeigšanu, un gaidāms, ka viņa atsāks pildīt daļu savu publisko pienākumu.

Ketrīna kopā ar vīru - Velsas princi Viljamu -, karali Čārlzu III un karalieni Kamillu svētdien apmeklēja baznīcu netālu no britu karaliskās ģimenes īpašuma Balmoralā, Skotijā.

42 gadus vecā Velsas princese 9.septembrī paziņoja, ka ir pabeigusi ķīmijterapiju. Pirms pusgada viņa paziņoja, ka viņai ir diagnosticēts vēzis, lai gan vēža veids nav precizēts.

Viņa apliecināja, ka ceļš uz pilnīgu atveseļošanos būs ilgs, taču solīja, ka vēl šogad daļēji atsāks pildīt savu pienākumus.

Šogad Ketrīna ir piedalījusies divos publiskos pasākumos. Jūnijā viņa piedalījās karaļa oficiālās dzimšanas dienas parādē un jūlijā apmeklēja Vimbldonas vīriešu tenisa turnīra finālu.

Februārī britu karaļnams paziņoja, ka karalim Čārlzam III arī ir diagnosticēts vēzis. Diagnoze atklāta palielinātas prostatas koriģējošās procedūras laikā. Aprīlī ārsti atļāva karalim atsākt piedalīties publiskos pasākumos.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu