Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Sita ar cirvja kātu un spieda acis ar pirkstiem: vīrietim piespriež cietumsodu par vardarbību pret draudzeni

Foto: Shutterstock

Zemgales rajona tiesa kādam vīrietim par vardarbību pret draudzeni, sišanu ar cirvja kātu un acu spiešanu ar pirkstiem piesprieda vairākus gadus cietumā, informē prokuratūra.

Vīrietis apsūdzēts par vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu, draudiem nogalināt, kā arī par to, ka nelikumīgi ierobežoja cietušās sievietes brīvību. Tiesa viņam piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un četriem mēnešiem, kā arī probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis kādā pērnā gada novembra dienā, atrodoties alkohola ietekmē un dusmu vadīts pret savu draudzeni, ar kuru viņam bija pastāvīgas intīmās attiecības, savstarpēja konflikta laikā rāva sievieti aiz drēbēm un tīši iesita viņai.

Pēc nepilna mēneša apsūdzētais cietušajai sievietei ar cirvja kātu divas reizes iesita pa galvu un izdarīja vairākus sitienus pa kājām, kā arī ar roku pirkstiem spieda viņas acis.

Apsūdzētais izteica cietušajai mutiskus draudus viņu nogalināt, ja viņa par lietoto vardarbību no apsūdzētā vīrieša puses ziņos policijai.

Ar tiesas piespriesto sodu Rietumzemgales prokuratūras prokurore ir apmierināta un nelūgs tiesu sagatavot pilnu spriedumu. Pārējās procesā iesaistītās personas var spriedumu pārsūdzēt Zemgales apgabaltiesā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu