Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Ceturtdien pie Saeimas gaidāms dziedošais protests par laulību vienlīdzību Latvijā (1)

Rīgas Kvīru koris.
Rīgas Kvīru koris. Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot savu pirmo gada dienu, ceturtdien, 26. septembrī, Rīgas Kvīru koris aicina pievienoties dziedošajā protestā, lai pieprasītu laulību vienlīdzību.

Ceturtdien, 26. septembrī, no plkst. 08:30 līdz 09:30 pie Saeimas Jēkaba ielā 11 norisināsies dziedošais protests par laulību vienlīdzību Latvijā. Pasākuma ietvaros uzrunas sniegs Saeimas frakcijas “Progresīvie” vadītājs Andris Šuvajevs, ģimenes tiesību aktīviste un juriste Evita Goša un kultūras ministre Agnese Lāce, savukārt ar muzikālām performancēm uzstāsies Rīgas Kvīru koris, informē kora pārstāvji.

Protests tiek rīkots, lai vērstu sabiedrības uzmanību uz to, ka, lai arī šī gada 1. jūlijā pieņemtais partnerības regulējums ir liels solis ceļā uz sabiedrības lielāku izpratni par dažādību, tas diemžēl neatrisina vairākas būtiskas problēmas, īpaši attiecībā uz bērnu tiesību aizsardzību viendzimuma pāru ģimenēs. Partnerības likums nepiedāvā pilnu tiesisko aizsardzību, un daudzos jautājumos tas ir nepilnīgs – ģimenes netiek pilnībā atzītas, un mantojuma tiesību problēmas vēl joprojām paliek neatrisinātas.

Par LGBTKIA+ kopienas partnerattiecību reģistrēšanu un laulību vienlīdzību

Dziedošo protestu organizē neformālā jauniešu grupa "HARP" sadarbībā ar Rīgas Kvīru kori un biedrību

“Safe Space” Eiropas Savienības finansētā projekta “Harmony for Equality: Empowering LGBTQIA+ Youth through Choral Activism” ietvaros, kā mērķis ir veicināt LGBTKIA+ kopienas redzamību un iekļaušanu kultūras un politikas sfērā, kā arī veicināt kopienas vajadzību un vērtību tiesisku aizsardzību.

"Mēs, LGBTKIA+ kopienas pārstāvji, maksājam nodokļus un pildām pienākumus kā jebkurš atbildīgs pilsonis, taču mūsu ģimenes nav pasargātas likuma priekšā," norāda pasākuma organizators R. Putniņš jauniešu grupas nostājā.

Protests ir daļa no jauniešu iniciatīvas veicināt LGBTKIA+ vienaudžu iesaisti politiskajos procesos un veidot iekļaujošāku sabiedrību, kā arī pieprasīt pilnvērtīgu Satversmes tiesas lēmuma izpildi un laulību vienlīdzības ieviešanu, kas nodrošinātu vienādas tiesības visām ģimenēm Latvijā, tostarp – viendzimuma pāru ģimenēm.

Uz protestu tiek aicināts ikviens, kam rūp līdztiesība un taisnīgums visām ģimenēm Latvijā. Tās ir mūsu tiesības – pievienoties un aizstāvēt vienlīdzību visiem! Vairāk par protestu iespējams lasīt vietnē, kā arī tam protestam atvēlētā Facebook pasākuma lapā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu