Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

KP atļāvusi "CleanR" iegādāties "Lautus" veselības aprūpes un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas biznesu

Foto: Ieva Čīka/LETA

Konkurences padome (KP) atļāvusi SIA "CleanR" iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA "Lautus", kas nodarbojas ar veselības aprūpes un bīstamo atkritumu apsaimniekošanu Rīgā un Pierīgā, informē KP.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Apvienošanās dalībnieku darbība pārklājas tikai industriālo un komercsegmenta atkritumu apsaimniekošanas tirgū Rīgā un Pierīgā, pārējo "Lautus" pakalpojumu sniegšanu "Clean R" līdz šim klientiem nepiedāvāja, norāda KP.

Pēc plānotā darījuma pabeigšanas, "Lautus" turpinās darbu, bet iepriekš minētos pakalpojumus nodrošinās jau kā atsevišķa "Clean R" meitassabiedrība. Kā norādīts apvienošanās ziņojumā, apvienošanās rezultātā "Lautus" klienti iegūs plašāku un izdevīgāku pakalpojumu klāstu.

KP priekšsēdētājs Juris Gaiķis akcentē, ka plānotais apvienošanās darījums neattiecas uz sadzīves atkritumu apsaimniekotāju SIA "Lautus vide". Attiecīgi nedz iedzīvotājiem, nedz uzņēmumiem, kuriem ir noslēgts sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgums ar "Lautus vide", nav jāsatraucas par turpmāko sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, jo to turpinās īstenot esošais apsaimniekotājs.

Jau ziņots, ka "CleanR" līdz ar šo darījumu iegādāsies "Lautus" veselības aprūpes un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas biznesu, kā arī vakuumsūknēšanas un asenizācijas pakalpojumu segmentu.

AS "CleanR grupa" jau nodrošina sadzīves, bioloģisko, tekstila, izlietotas eļļas un cita veida atkritumu, kā arī būvgružu un industriālo atkritumu apsaimniekošanu.

"CleanR grupas" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis iepriekš skaidroja, ka vakuumsūknēšanas un asenizācijas pakalpojuma pievienošana atkritumu pārvaldības segmentam dažādos "CleanR" sniegtos pakalpojumus, paplašinot servisa klāstu individuālajiem un juridiskajiem klientiem, kā arī pašvaldībām.

"Lautus" patlaban piedāvā veselības aprūpes, bīstamo un citu atkritumu savākšanu, transportēšanu, apstrādi un iznīcināšanu.

"Lautus" īpašnieka "AM Investīcijas" otrs uzņēmums - "Lautus vide", kas nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, saglabās esošo kapitāldaļu struktūru un netiek pārdots.

"Lautus" un "Lautus vide" valdes loceklis Agris Markss min, ka nododot šo atkritumu veidu apsaimniekošanu "CleanR", paredzēts stiprināt "Lautus vide" tehnisko un tehnoloģisko kapacitāti, paaugstinot klientu apkalpošanu un pilnveidojot uzņēmuma darbības procesus, kā arī saglabājot konkurenci sadzīves atkritumu segmentā.

Jau vēstīts, ka "Clean R" pagājušajā gadā strādāja ar 42,728 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 7% un bija 4,492 miljoni eiro.

Kompānija "CleanR grupa" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro. "CleanR grupa" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

"Lautus" pagājušajā gadā strādāja ar 11,107 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 68,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 97,3% un bija 1,672 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,3 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašniece ir "AM Investīcijas", kuras patiesie labuma guvēji ir Agris Markss un Armands Strods.

Svarīgākais
Uz augšu