Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Gaidāmās RFW tēls: retrofutūrisms no nākotnes

Foto: RFW

Rīgas modes nedēļas rīkotāji ir atklājuši RIGA FASHION WEEK rudens sezonas galveno tēlu. Turpinot tēmu “mode ir māksla”, tostarp arī digitālā, un izmantojot straujo tehnoloģiju attīstību, galvenās modeles tēls ir radīts ar mākslīgā intelekta palīdzību, iemiesojot vīziju par imersīvu nākotni.

Attēla autore, grafikas dizainere Olga Golovko ir pārliecināta, ka inovāciju gars, kas "iešifrēts" gaidāmās RIGA FASHION WEEK tēla projektā, ir neatņemama mūsdienu modes sastāvdaļa. “Avangarda elementi — no retrofutūristiskā viziera līdz caurspīdīgajam vinila mētelim — rada unikālu modernitātes un nostalģijas sajaukumu, atspoguļojot tradīciju un novatorisma krustpunktu,” stāsta Olga.

“Jau 20 gadus katru sezonu Rīgas modes nedēļa sadarbībā ar dizaineriem un stilistiem rada unikālu vizuālo tēlu, kas kļūst par tās simbolu. Šīs fotogrāfijas atspoguļo laikmeta un modes garu, apvienojot tradīcijas ar inovācijām. Pēdējo sezonu laikā mēs aktīvi izmantojam mākslīgo intelektu, lai radītu vēl pārsteidzošākus un spilgtākus tēlus. Tas ļauj mums paplašināt radošuma robežas, atklāt jaunus horizontus modes pasaulē un pat mazliet ieskatīties nākotnē,” stāsta Jeļena Strahova, Rīgas modes nedēļas rīkotāja.

Modernitātes un mūžīgās klasikas sintēze – tie ir elementi, kas vienlaicīgi uztverami no virtuālās modeles, kas tērpta ķiršu sarkanā vinila mētelī ar paceltu apkakli. Šeit sastopama gan gaidāmās sezonas aktuālā krāsu tendence, gan atsauces uz šokējošas modes elementiem, kā arī platas brilles virtuālo tehnoloģiju stilā – veltījums progresīvajām un automatizētajām mūsdienām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu