Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

"ROADPOL" akcijas laikā fiksē 3300 pārkāpumus satiksmē. Viens motociklists saņem bargu sodu (12)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Aizvadīta nedēļu ilgā Eiropas ceļu policijas tīkla organizētā drošības akcija "ROADPOL drošības dienas", kura sākās 16. septembrī un noslēdzās svētdien, 22. septembrī. Šīs akcijas laikā Valsts policija visā Latvijas teritorijā papildus ikdienas satiksmes uzraudzībai veica pastiprinātu ceļu satiksmes kontroli, īpašu uzmanību pievēršot gan mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan autovadītājiem. Valsts policijas darbinieki, apturot transportlīdzekli, fiksēja 3300 administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē, vēl vairāk nekā 12 000 pārkāpumu tika fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem.

Valsts policijas darbinieki akcijas laikā visā valsts teritorijā papildus ikdienas satiksmes uzraudzībai pastiprināti pievērsa uzmanību, vai autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus, piemēram, tika uzraudzīta atļautā braukšanas ātruma ievērošana, vai autovadītāji nevada transportlīdzekli, būdami alkohola vai citu apreibinošo vielu iespaidā, kā arī pievērsta pastiprināta uzmanība mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem un pareizai pasažieru pārvadāšanai.

"ROADPOL drošības dienu" laikā valstī kopumā notika 816 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 104 satiksmes dalībnieki. Diemžēl aizvadītajā nedēļā Gulbenes novadā, Lizuma pagastā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bojā gāja četri jaunieši. Pērn šīs akcijas laikā notika 843 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 130 personas un trīs gāja bojā.

Valsts policijas darbinieki, apturot pārkāpējus, nedēļas laikā par dažādiem pārkāpumiem ceļu satiksmē ir pieņēmuši 3330 administratīvo pārkāpumu lēmumu, kas ir vairāk nekā pērn, kad bija pieņemti 3028 administratīvo pārkāpumu lēmumi. Lielākā daļa no visiem fiksētajiem pārkāpumiem ir bijuši ātrumpārkāpumi – par ātruma pārsniegšanu likumsargi apturējuši un pie atbildības saukuši 1555 ātruma pārkāpējus. Tāpat šīs nedēļas laikā ar tehniskajiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli, ir fiksēts liels skaits ātruma pārkāpēju – 12 945.

Viens no rupjākajiem ātruma pārkāpumiem, kas reģistrēts akcijas laikā, bija fiksēts Liepājā, Lībiešu ielā, kur apdzīvotā vietā pie atļautajiem 50 km/h motocikla "Yamaha" vadītājs brauca ar 140 km/h, tādējādi apdraudot gan apkārtējo satiksmes dalībnieku, gan savu drošību. Jāpiebilst, ka bez naudas soda par šādu pārkāpumu ir paredzēta transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz laiku no 12 līdz 36 mēnešiem.

Tāpat šogad akcijas laikā pieķerti 52 autovadītāji, kuri braukuši alkohola reibumā, no kuriem 38 autovadītāji saukti pie kriminālatbildības. Trīs autovadītāji pieķerti braucam narkotisko vielu iespaidā, par ko arī Valsts policija sākusi kriminālprocesus. Vēl 17 gadījumos autovadītāji saukti pie administratīvās atbildības par agresīvu braukšanu.

Nepalaid garām!
Uz augšu