Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Izraēlas triecienos Libānas dienvidos nogalināti 492 cilvēki (9)

Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas triecienos Libānas dienvidos un austrumos pirmdien nogalināti 492 cilvēki, tai skaitā 35 bērni un 58 sievietes, un ievainoti 1645 cilvēki, paziņoja Libānas Veselības ministrija.

Teju gadu ilgstošajos triecienos uz Izraēlas un Libānas robežas tik liels upuru skaits līdz šim nebija pieredzēts.

Bojāgājušo vidū ir divi glābēji, bet 16 ārkārtas dienestu darbinieki ievainoti, sacīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Triecienos cietušas divas ātrās palīdzības automašīnas, viens ugunsdzēsēju auto, kā arī medicīnas centrs, sacīja Abiads.

Izraēlas uzbrukumos nepilnas nedēļas laikā ievainoti 5000 cilvēku.

Tā Libānā ir aptuveni puse no kopumā 10 000 līdz 11 000 ievainotajiem, kas savainojumus guvuši teju gadu ilgstošo Izraēlas un Libānas pārrobežas triecienu laikā, kas aizsākās līdz ar karu Gazas joslā, sacīja Libānas veselības ministrs.

Izraēla pirmdien veikusi simtiem gaisa triecienu Libānas dienvidu un austrumu teritorijām.

Tikmēr Izraēlas armija pirmdien aicinājusi libāniešus atstāt to objektu apkārtni, kas saistīti ar šiītu bruņoto grupējumu "Hizbollah".

Kā teikts Izraēlas armijas paziņojumā, pirmdien tika veikti triecieni 1300 mērķiem, kas saistīti ar "Hizbollah". Tā paziņoja, ka paplašina operāciju, iekļaujot arī Bekaa ielejas rajonus gar Libānas austrumu robežu.

Tūkstošiem cilvēku bēguši no Libānas dienvidiem, aizsprostojot galveno šoseju uz Beirūtu.

Gaisa triecienu vilnis sākās dienu pēc tam, kad "Hizbollah" uz Izraēlas ziemeļiem izšāva vairāk nekā 100 raķešu, no kurām dažas nogāzās netālu no Haifas pilsētas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu