Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Izsludināts konkurss uz SM valsts sekretāra vietnieka amatu. Alga - 4200 eiro "uz papīra"

Latvijas eiro monētas
Latvijas eiro monētas Foto: Ieva Čīka/LETA

Satiksmes ministrija (SM) izsludinājusi konkursu uz valsts sekretāra vietnieka amatu sakaru un digitālās transformācijas jautājumos, informēja ministrijā.

Informācija Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā liecina, ka mēneša atalgojums SM valsts sekretāra vietniekam paredzēts 4200 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas. Pēc pārbaudes laika iespējama piemaksa līdz 30% no noteiktās mēnešalgas atbilstoši sniegumam.

Pretendenti aicināti pieteikties līdz 9.oktobrim.

SM skaidro, ka konkurss izsludināts, lai veicinātu sakaru nozares inovāciju, digitālo transformāciju un infrastruktūras ilgtspējīgu attīstību.

Amata pretendentam prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība transporta zinātnē, telekomunikācijā, datorzinātnēs, datorinženierijā vai informācijas tehnoloģijās. Pretendentam jābūt pieredzei vadošā amatā transporta, sakaru vai informācijas tehnoloģiju nozarē, praktiskām zināšanām inovāciju procesu īstenošanā vai inovatīvu metožu izmantošanā, kā arī starporganizāciju darba koordinēšanā.

Tāpat pretendentam jābūt prasmēm iestādes darbības stratēģijas, politikas iniciatīvu, tiesību aktu un plānošanas dokumentu izstrādē. Amata veikšanai nepieciešamas zināšanas par SM ministrijas kompetencē esošajām nozarēm un administratīvo procesu, jābūt ļoti labām angļu valodas prasmēm, lai attīstītu starptautisko sadarbību, kā arī jāpiemīt spējai uztvert un analizēt liela apjoma informāciju dažādās jomās un risināt problēmsituācijas.

Pēc dokumentu izvērtēšanas atbilstošākos pretendentus aicinās uz konkursa nākošo kārtu, kur tos izvērtēs valsts sekretāra pienākumu izpildītājas Ligitas Austrupes apstiprināta konkursa komisija atbilstoši noteiktiem vērtēšanas kritērijiem.

Austrupe norāda, ka līdz šim SM nav pietiekami aktīvi strādāts, lai nodrošinātu sakaru nozares attīstību, digitālās infrastruktūras inovāciju izstrādi un ieviešanu, tāpēc uz vakanto valsts sekretāra vietnieka amatu tiks meklēts kandidāts ar kompetenci un pieredzi digitālās transformācijas jautājumos.

"Tādējādi ministrijā sagaidām digitālās infrastruktūras ilgtspējīgas attīstības pārvaldību, tostarp 5G nodrošināšanu, koordinētu datu apstrādes platformas izveidi, kā arī vienotu informācijas tehnoloģiju drošības risinājumu ieviešanu un attīstības procesu SM resora institūcijās," uzsver Austrupe.

Ierēdņa amata pretendentu atlase notiks atbilstoši Valsts civildienesta likumam un SM Personāla atlases kārtībai.

Svarīgākais
Uz augšu