Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Krievu uzbrukums Pokrovskai palēninājies, secinājuši britu izlūki (1)

Foto: IMAGO/Sergey Bobylev

Krievijas karaspēka uzbrukums Doneckas apgabala Pokrovskai nedaudz palēninājies, teikts britu militārā izlūkdienesta ziņojumā.

Dienests apstiprina iepriekš sniegto informāciju, ka krievi, iespējams, ieņēmuši Hrodivkas ciemu uz austrumiem no Pokrovskas un Ukrajinskas pilsētu uz dienvidiem.

Saskaņā ar britu izlūkdienestu datiem Krievijas karaspēks pašlaik atrodas aptuveni astoņu kilometru attālumā no Pokrovskas.

"Ukraiņu pastiprinājumi, pilsētapbūve un ukraiņu aizsardzība, visticamāk, bija tie faktori, kuru dēļ Krievijas ofensīva iepriekšējā nedēļā palēninājās," teikts ziņojumā.

Krievijas armijas ofensīva Pokrovskas tuvumā turpinās jau vairākas nedēļas, un to laikā krieviem izdevies pietuvoties pilsētai, kas ir stratēģiski svarīgs Ukrainas spēku loģistikas centrs.

Britu izlūkdienests arī norāda, ka Harkivas apgabalā Krievijas armijai izdevies pavirzīties uz rietumiem no Piščanes ciema (tas atrodas netālu no Kupjanskas), un tagad tā kontrolē nelielu pacēlumu, kas atrodas 3,5 kilometru attālumā no Oskilas upes.

Ziņojumā teikts, ka Krievijas karaspēks cenšas sasniegt upi, lai to izmantotu kā dabisku aizsardzības barjeru un radītu apstākļus turpmākām operācijām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu