Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Video Ar difteriju saslimušo bērnu tēvs: apsveram daļēju vakcināciju (15)

Foto: Ekrānšāviņš

Ar difteriju saslimušie bērni un viņu vecāki dzīvo Bērzaunes pagastā. Ģimene līdz šim nebija nonākusi sociālo dienestu redzeslokā. Kā Latvijas Televīzijai pastāstīja ģimenes tēvs Lauris, viņš kopā ar sievu nolēmis izņemt bērnus no Bērnu slimnīcas, jo zaudējuši uzticību ārstiem.

Lauris stāsta, ka ģimenē pret vakcīnām bijusi noraidoša attieksme: gan tādēļ, ka neesot "saņēmuši pārliecinošu informāciju par vakcīnu sastāvu", gan arī reliģisku iemeslu dēļ. Proti, ģimene praktizē mesiānisko jūdaismu.

Pēc notikušā gan vecāki apsverot domu bērnus tomēr vakcinēt, bet vispirms individuāli konsultēsies ar imunologu.

Aizgādnību par bērniem kopš 20. septembra uzņēmusies Madonas novada bāriņtiesa.

Jau vēstīts, ka Valsts policija svētdien nolēmusi sestdien aizturētajiem ar difteriju saslimušo bērnu vecākiem piemērot drošības līdzekļus - uzturēšanos noteiktā vietā un aizliegumu izbraukt no valsts.

Policija aizturēja vecākus par divu ar difteriju saslimušu bērnu izņemšanu no Bērnu slimnīcas, savukārt bērni tika nogādāti slimnīcā.

Tāpat vēstīts, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas darbinieki piedzīvo emocionālo vardarbību, ko pret viņiem soctīklos vērš vakcīnu noliedzēji un sazvērestību teorētiķi. 

Slimnīca apsver vēršanos policijā.

Vairāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu