Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Noskaties Pirmais brauciens ar jauno "Hyundai Santa Fe"

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunajam "Hyundai Santa Fe" ir septiņas sēdvietas, divu veidu hibrīddzinēji un visu riteņu piedziņa. Baterijas dēļ šādos auto nereti iztrūkst vai nu trešā sēdekļu rinda, vai pilnpiedziņa, tomēr "Hyundai Santa Fe" vienmēr ir abi.

Stūrainā krosovera dizains ir gandrīz sensacionāls un atgādina visas "premium" markas reizē. Tā kā "Santa Fe" ir tikpat liela riteņu bāze kā "Kia Sorento", aizmugurējo daļu nācies izstiept kā 21. gadsimta omnibusam.

Bagāžnieks pilnā sēdekļu versijā ir mazs, bet zem apakšējā pārsega iekārtojies akumulators un riepu remonta komplekts. Otrā rinda ir ārkārtīgi plaša un komfortabla. Atsevišķas klimata iekārtas vietā gan ir parasta atvilktnīte, bet telefona lādētāji ierīkoti priekšējās atzveltnēs.

Toties "Hyundai Santa Fe" var dabūt sešvietīgu, ar atsevišķiem kapteiņa krēsliem otrajā rindā gluži kā jaunajā "Volvo EX90". Dīzeļdzinēja "Santa Fe" vairs nav, taču hibrīdiekārtas spēj piedāvāt līdzvērtīgu jaudu un degvielas ekonomiju.

Pieejams kā pašuzlādes, tā ārēji lādējamais hibrīds. Benzīna dzinējs abos gadījumos ir viens un tas pats - 1,6 litru turbo. Pašuzlādes hibrīda reālais patēriņš gandrīz atbilst ražotāja norādītājam - 7,8 litri uz 100 km. Pilsētā "Santa Fe" laikam ir taupīgāks nekā uz autobāņa, jo SUV maksimālais ātrums ir 180 km/h - gluži kā elektromobilim.

Salons ir ne tikai izskatīgs, bet arī funkcionāli ierasts, ar glītu koka un alumīnija imitāciju durvīs un uz paneļa. Pārnesumi slēdzami ar sviru zem stūres, tāpēc vidū paliek daudz brīvas vietas.

"Hyundai" saglabājis daudz tiešās piekļuves pogu un fizisku taustiņu. Tas ir patiešām apsveicami, jo visu ikdienas funkciju pārnešana uz ekrāniem, kā tautā saka, "nerullē". Komforta līmeni "Santa Fe" apliecina elektriski regulējams stūres rats.

Jaunajam "Santa Fe" hibrīdam ir trīs iespējamās komplektācijas par cenu no 54 līdz 64 tūkstošiem eiro. Greznākais izpildījums ir "Calligraphy", taču to piedāvā tikai ar melnas krāsas salonu.

"Premium" komplektācija piedāvā izvēli starp četriem dažādiem interjera noformējumiem. Braukšanas režīmu un citu "rotaļlietu" "Santa Fe" ir samērā maz. Braucot ir sajūta, ka lielais "kuģis" neko necenšas uztiept. Arī troksni, jo sānstikli ir dubultie. Jāpatur prātā, ka "Santa Fe" lādējamā hibrīda pircēji var pretendēt uz valsts līdzmaksājumu.

Plašāk "TV Autoziņu" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu