Oktobrī notiks Baltijas lielākā mēbeļu izstāde “Riga Furniture and Interior 2024”

Foto: publicitātes

No 11. līdz 13. oktobrim Ķīpsalā norisināsies starptautiskā mēbeļu, interjera un dizaina izstāde “Riga Furniture and Interior 2024”. Trīs dienas Ķīpsalā dažādi zīmoli apskatei piedāvās jaunākās mēbeļu kolekcijas, oriģinālus dizaina elementus, interjera tekstilu un mēbeļu furnitūru.

“Šogad izstādē kuplā skaitā tiks prezentētas inovatīvas un funkcionālas mēbeles visām mājokļa telpām. Stendos varēs ne tikai apskatīt un iegādāties mēbeles, bet arī pārliecināties par to sarežģīto un vienlaikus eleganto ražošanas procesu, ko sola prezentēt vairāki izstādes dalībnieki. Nozares profesionāļu padomi, konsultācijas, brīva, radoša, motivējoša un iedvesmojoša vide – tāda šogad solās būt izstāde,” stāsta “Riga Furniture and Interior” projekta vadītājs Edgars Skara.

“Riga Furniture and Interior 2024” aktuālo nozarē prezentēs vairāk nekā 200 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas. Izstāde pulcēs mēbeļu, interjera un dizaina nozares salonu pārstāvjus, māksliniekus, interjera dizainerus, arhitektus, apgaismojuma un skaņas speciālistus, kā arī tekstila, aksesuāru un interjera dizaina elementu ražotājus. Apmeklētāji varēs ne vien apskatīt un iegādāties modernus un noderīgus mājokļa labiekārtošanas elementus, bet arī veikt individuālus pasūtījumus.

Foto: publicitātes

Interjera dizaineru konsultācijas

Ja arī tu domā par pārmaiņām savā mājoklī, tad nelaid garām iespēju konsultēties ar interjera dizaineriem. Izstādē apmeklētājiem būs iespēja saņemt vērtīgus padomus interjera veidošanā. Profesionāļi ieteiks, kā jebkuru telpu padarīt funkcionālu un vienlaikus estētisku.

Foto: publicitātes

Iedvesma jauniem projektiem

Izstādi papildinās arī izglītojoši pasākumi. Pirmajā izstādes dienā, 11. oktobrī, interesentiem būs iespēja piedalīties konferencē “Dizains IZVĒRSUMĀ – sarunas, pieredze, izaicinājumi”, ko organizē Latvijas Dizaineru savienība. Jauni, ambiciozi un panākumiem bagāti Latvijas un starptautiskie lektori dalīsies ar viedokļiem, savās zināšanās un pieredzes stāstos un atklās, kā nebaidīties no grūtībām, doties pretī sasniegumiem un īstenot savus sapņus.

Tāpat izstādes pirmās dienas programmu papildinās konference “Mēbeļu ražošanas industrija Latvijā un pasaulē šodien un rīt”, ko organizē Mēbeļu ražotāju asociācija Latvijā ar Meža attīstības fonda atbalstu. Nozares profesionāļi varēs uzzināt aktuālo par Eiropas regulām un Latvijas likumdošanu, kā arī par konkurētspējīgu produktu tapšanas procesu, izaicinājumiem eksportā un nākotnes perspektīvām. Konferencē ir aicināti piedalīties izejmateriālu piegādātāji, partneri un, protams, mēbeļu ražotāji, kas strādā gan Latvijas, gan eksporta tirgum.

Pirmo reizi pop-up galerija “ARTISTS RUNWAY”

Šogad izstādē pirmo reizi interesentiem būs iespēja apmeklēt galeriju “ARTISTS RUNWAY”. Konceptu ir radījuši māksliniece Ildze Ose un arhitekts Andis Alksniņš sadarbībā ar kuratoru Uldi Jaunzemu-Pētersonu. Pop-up galerijas mērķis – būt par ieskrējienu zināmiem māksliniekiem, kā arī jauniem talantiem, kuru vārdi vai rokraksti vēl nav sabiedrībā pazīstami. “ARTISTS RUNWAY” plānots izvietot Baibas Feoktistovas, Kristīnes Rublovskas, Ilzes Krastiņas un citu mākslinieku darbus. Vairāk: www.mebelesundizains.lv

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu