Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Rīgas lidostā norisinās ārkārtas situāciju mācības

Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien no plkst.9.30 Rīgas lidostā notiek ārkārtas situāciju mācības, kurās tiek stiprinātas atbildīgo dienestu prasmes reaģēt uz radioaktīvo vielu transportēšanas negadījumu lidlaukā, informēja lidostas pārstāvji.

Mācību scenārijs paredz, ka izkraušanas laikā no lidaparāta nokrīt bojāts iepakojums ar radioaktīviem materiāliem, ievainojot divus darbiniekus, kas apkalpo šo kravu. Abi darbinieki ir ne tikai guvuši traumas, bet saņēmuši arī radioaktīvo starojumu. Vēl divi citi darbinieki steidzas palīgā cietušajiem un arī gūst apstarojumu.

Mācībās tiek pārbaudīta un stiprināta lidostas un valsts atbildīgo dienestu gatavība reaģēt uz šāda veida negadījumu, kā arī pārbaudīta dienestu savstarpējā saziņa un sadarbība. Šādas ārkārtas situācijas novēršanā ir iesaistītas gan lidostas operatīvās reaģēšanas struktūrvienības, gan valsts dienesti - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija, Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centrs un Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Mācību laikā lidostas darbība nav traucēta un lidojumi notiek pēc saraksta, taču būs vērojama pastiprināta operatīvo transportlīdzekļu kustība uz lidostu un lidlaukā.

Jau ziņots, ka 2023.gadā Rīgas lidostā apkalpoja kopumā 6,631 miljonu pasažieru, kas ir par 23,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpots 5,381 miljons pasažieru, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu