Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Saeimas deputātam Jakovinam lietā par iespējamu izziņas viltošanu nav piemēroti drošības līdzekļi

Juris Jakovins
Juris Jakovins Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputātam un ģimenes ārstam Jurim Jakovinam (ZZS) krimināllietā par iespējamu izziņas viltošanu drošības līdzekļi nav piemēroti.

Šajā kriminālprocesā ārstam, kurš vienlaikus ieņem arī Saeimas deputāta amatu, nav piemēroti nekādi drošības līdzekļi. Izmeklēšana ir noslēguma stadijā, un paredzams, ka tuvākajā laikā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informēs sabiedrību par izmeklēšanas gaitu, aģentūrai LETA apliecināja KNAB.

Jau ziņots, ka KNAB 20.jūnijā sācis kriminālprocesu, lai ar kriminālprocesuālām metodēm pārbaudītu aizdomas, ka advokāts uzkūdījis ārstu izsniegt viltotu izziņu advokāta kolēģei, kas, iespējams, attiecīgo dokumentu iesniegusi tiesā, lai novilcinātu tiesas sēdi.

Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" vēstīja, ka lietā iesaistīti arī Valmierā reģistrētā advokātu biroja "Atlācis un partneri" pārstāvji - advokāts Edgars Atlācis un Agnese Kauce, kurus 10.septembrī aizdomās par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem Latvijas Zvērinātu advokātu padome atstādināja no darba.

Deputāts arī raidījumam apliecinājis, ka vasarā ir bijis KNAB. Advokātu Atlāci viņš pazīstot, lai gan viņš nav pacients Jakovina praksē, bet viena no viņa biroja advokātēm gan tāda esot.

Kā raidījumam norāda Jakovins, KNAB apšaubot, ka Atlāča biroja darbiniece bijusi slima. Cik zināms Jakovinam, Atlācim un Kaucei šobrīd piemērots liegums ar viņu tikties un sazināties, tāpēc neko vairāk par advokātu versijām viņš nezinot.

Ja KNAB lietu nosūtīs uz prokuratūru un tā izlems celt apsūdzību, Saeimai būs jālemj par atļauju sākt kriminālvajāšanu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu