Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Mammas pieredze ar bērnu tālmācībā un iemeslu, kāpēc atgriezās skolas solā (3)

Foto: Zilonis studijā

Madaras Rudzītes meita Roze tālmācībā mācījās 7. klasē - pēc pandēmijas. “Viņai sašķobījās garīgais noskaņojums, un viņa pilnīgi kategoriski pateica, ka vairs neies uz skolu. Sapratu, ka man kaut kas ir jādara,” iemeslu meitu sūtīt tālmācības skolā raidījumā "Zilonis studijā" skaidro Madara. 

Meita nomācījusies gadu, bet viss nebija tik rožaini kā sākotnēji licies. 

"Mums laikam ne pārāk labi vedās apgūt mācību platformu. Daudzus darbiņus meita palaida garām. Es arī, blakus istabā savu attālināto darbu veicot, droši vien nepieslēdzos pietiekami daudz un neizsekoju līdzi. Tas izvērtās pārsteigumā Ziemassvētkos pat ar pirmajām nesekmīgajām atzīmēm liecībā, jo nebija izpildīti darbi,” stāsta Madara.

Skola bija ļoti pretimnākoša, un nākamajā semestrī meitai bija iespēja iekavēto nokārtot.

Tomēr šajā mācību gadā Roze atgriezusies klasiskajā skolas solā. “Viņa man teica: “Mammu es gribu parastu skolu.” Viņai beigu beigās kritiski pietrūka komunikācijas ar vienaudžiem. Viņa patiešām sanīka. Man nav nekā slikta, ko pateikt par skolu, vienkārši meita sanīka, viņai [mācību] process bija par vientuļu. Vientulībā bija arī savi bonusi – viņa mācību gada laikā ne reizi nesaslima, neviena puņķa, neviena klepus nebija. Par bulingu vispār nav nekādas runas,” stāsta Rozes mamma.

Madara uzskata – lai veiksmīgi mācītos tālmācībā, cilvēkam jābūt pašdisciplinētam un ar augstu motivāciju.

Vairāk skaties Zilonis studijā raidījumā. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu