Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Foto Franču mākslinieks Liepājā radījis sienas gleznojumu vairāku stāvu augstumā

Franču mākslinieks Liepājā radījis sienas gleznojumu vairāku stāvu augstumā
Franču mākslinieks Liepājā radījis sienas gleznojumu vairāku stāvu augstumā Foto: Edgars Pohevičs

Pasaules mēroga ielu mākslinieks no Francijas – Aéro pabeidzis savu sienas gleznojumu "Mana dzīve ir mana valsts" (My country is life) Liepājā, Krišjāņa Valdemāra ielā 56. Tas ir jau astotais darbs, ko Liepājai dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet".

“Bērna ikdienai jābūt bezrūpīgai, mierīgai, paredzamai. Bērniem jābūvē sapņu pilis un jātic brīnumiem. Pasaule, ekonomika, sociālā vide mainās. Tā kļūs arvien nemierīgāka un neparedzamāka. Bērni ir pirmie, kuri dārgi par to maksā. Kā pieaugt, kā projicēt nākotni, uz ko cerēt bērnam, kura bezrūpīgā bērnība vairs tik bezrūpīga nemaz nav? Par to gribu likt aizdomāties ar šo darbu,” stāsta tā autors Aéro.

Aéro darbi ir redzami uz sienām teju visā Francijā. Gleznojis sienas arī Nīderlandē, Īrijā, Spānijā un Itālijā. Viņa māksla ir publiska, ļaujot garāmgājējiem ar to tieši mijiedarboties un attaisnojot ielu mākslas kā pieejamas un demokrātiskas mākslas formas būtību. Viņš ir daļa no lielākas franču ielu mākslas tradīcijas, kur ietilpst tādi pasaulē pazīstami mākslinieki kā Blek le Rat (stencil grafiti pionieris) un JR (plaši pazīstams ar lielizmēra fotogrāfiskiem sienu gleznojumiem).

Ar pludmales kafejnīcas “Red Sun Buffet” atbalstu Liepājā tapuši jau 8 sienu gleznojumi – grafiti mākslinieka Elementton gleznotie “Pludmales puika”, “Pret vēju”, Eduarda Tisē, Mirdzas Ķempes, Austras Pumpures un Imanta Kalniņa portreti, itāļu mākslinieka OZMO darbs “Sirēna, vējš, jūra un brīvība” un Aero gleznotais “Mana dzīve ir mana valsts”.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu