Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

"Hizbollah" izšāvis ballistisko raķeti uz Telavivu; Izraēla to pārtver

Telaviva
Telaviva Foto: Reuters / Scanpix

Trešdienas agrā rītā Libānas šiītu bruņotais grupējums "Hizbollah" izšāvis ballistisko raķeti uz Telavivu, ko Izraēlas spēki pārtvēruši.

Izraēlas armija paziņoja, ka pārtvēra raķeti "zeme-zeme", kas Telavivā un visā Izraēlas centrālajā daļā iedarbināja gaisa trauksmes sirēnas, un nav ziņu par cietušajiem vai bojājumiem. Armija paziņoja, ka tā veikusi triecienu pa vietu Libānas dienvidos, no kuras tika izšauta raķete.

"Hizbollah" paziņoja, ka tā izšāva ballistisko raķeti "Qader 1", kuras mērķis bija Izraēlas izlūkošanas aģentūras "Mossad" galvenā mītne, kuru tā vaino par neseno tās augstāko komandieru nogalināšanu un par pagājušās nedēļas uzbrukumu, kurā peidžeros un rācijās paslēptas bumbas nogalināja desmitiem cilvēku un ievainoja tūkstošiem, tostarp daudzus "Hizbollah" biedrus.

Izraēlas armija paziņoja, ka tā ir pirmā reize, kad no Libānas izšauta raķete sasniegusi Izraēlas vidieni.

Vēlā otrdienas vakarā Izraēla paziņoja, ka tās iznīcinātāji veica "plašus triecienus" "Hizbollah" ieroču noliktavām un raķešu palaišanas iekārtām Libānas dienvidos un Bekaa ielejā uz ziemeļiem. Armija paziņoja, ka neplāno tūlītēju sauszemes iebrukumu, bet atteicās atklāt gaisa uzlidojumu kampaņas ilgumu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu