Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

"airBaltic" ievieš jaunus biļešu veidus

"airBaltic" ievieš jaunus biļešu veidus.
"airBaltic" ievieš jaunus biļešu veidus. Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība airBaltic, sākot no trešdienas, 25. septembra, ievieš jaunus biļešu veidus gan ekonomiskajā, gan biznesa klasē. Jaunie biļešu veidi – Economy Basic, Economy Classic, Economy Flex, Business Experience un Business – aizstās esošos un klientiem nodrošinās vēl ērtāku un elastīgāku ceļošanas pieredzi, TVNET informē lidsabiedrība. 

Jaunais biļešu veids Economy Classic, kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu Green Plus, arī turpmāk iekļaus vienu reģistrētu bagāžu. Taču tagad tas pasažieriem nodrošinās vēl vienu papildu priekšrocību – bezmaksas sēdvietas rezervēšanu. Šis uzlabojums ļauj pasažieriem bez papildu maksas izvēlēties iecienītāko sēdvietu, nodrošinot ērtāku ceļojuma pieredzi. Turklāt šis biļešu veids tagad būs pieejams iegādei arī ceļojumu aģentūrās un to tīmekļu vietnēs.

Savukārt biļešu veids Economy Flex, kas agrāk bija pazīstama kā Green Classic, ceļotājiem piedāvā vēl lielāku elastību. Klienti var bez maksas mainīt lidojuma datumus vai saņemt pilnu naudas atmaksu, lidsabiedrībai ieturot 25 eiro atcelšanas maksu (par katru pasažieri vienā virzienā). Turklāt Economy Flex biļetē ir iekļauta bezmaksas sēdvietas izvēle un tādi jauninājumi kā divas reģistrētās bagāžas vienības un prioritāra iekāpšana, kas nodrošina labāku ceļošanas pieredzi.

Visās Ekonomiskās klases biļetēs arī turpmāk būs iekļauta viena rokas bagāžas vienība līdz astoņiem kilogramiem ar iespēju palielināt svara ierobežojumu līdz pat 12 kilogramiem.

Biznesa klases pasažieriem piedāvā pilna servisa biļešu komplektu, kas iekļauj tādas priekšrocības kā prioritāra reģistrēšanās un iekāpšana, sēdvieta biznesa klasē salona priekšpusē ar papildu brīvu sēdvietu, šādi gūstot lielāku privātumu, kā arī trīs ēdienu maltīte, neierobežota dzērienu izvēle un ātrāka izkāpšana no lidmašīnas pēc ielidošanas galamērķī. Business Experience biļete ir pieejama par zemāku cenu ar nedaudz atšķirīgākiem biļešu noteikumiem, savukārt Business biļete iekļauj visas tradicionālās Biznesa klases ceļošanas priekšrocības, kas nodrošina augstākās klases ceļojuma pieredzi.

Klientiem, kuri biļetes iegādājušies līdz 2024. gada 25. septembrim (neieskaitot), tiks saglabāti iepriekšējie biļešu veidi kopā ar to sākotnējiem komplektiem un noteikumiem.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja kopumā 4,536 miljonus pasažieru, kas ir par 35,7% vairāk nekā 2022.gadā, un veica 44 100 lidojumu, kas ir par 18,3% vairāk nekā gadu iepriekš.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Svarīgākais
Uz augšu