Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Vuhledara nav aplenkta, bet krievu virzība notiek (3)

Foto: EPA/Scanpix

Doneckas apgabala Vuhledara šobrīd nav aplenkta, bet ir vērojama Krievijas karaspēka virzība un jauni riski, kas saistīti ar to, paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Sauszemes spēku rezervistu padomes priekšsēdētājs Ivans Timočko.

"Radio Brīvība" ēterā Timočko skaidroja, ka ienaidnieks cenšas virzīties uz priekšu flangos, jo tur nav pilsētapbūves, kur Ukrainas spēki varētu turēt aizsardzību.

Krieviem "ir daži panākumi. Bet es tiešām negribētu, lai visu saistītu ar Vuhledaras aplenkšanu. Vuhledara pat šobrīd nav operatīvā aplenkumā. Jā, cīņa par pilsētu ir ļoti sīva. Bet mums ir jānošķir ielenkšana un cīņa flangos", viņš paskaidroja.

GALERIJA: Ukrainas pilsēta Vuhledara 2024. gada jūlijā.

Uz jautājumu, vai Ukrainas bruņotie spēki atvilks savus karavīrus, Timočko atbildēja, ka viņi to darītu, ja pilsētā nebūtu iespējams saglabāt aizsardzību un ja būtu apdraudētas karavīru dzīvības.

Iepriekš Ukrainas analītiskais projekts "Deep State" ziņoja, ka Krievijas armija cenšas aplenkt Vuhledaru, veicot triecienus ar artilēriju un vadāmajām aviobumbām.

Projekts norādīja, ka situācija ap pilsētu ir "kritiska".

Britu izlūkdienests arī pauda, ka Krievijas okupācijas spēki ir turpinājuši virzību Vuhledaras tuvumā un, iespējams, apdraud pilsētu no trim pusēm.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu